Umut Kervanı deprem bölgesinde yardımlara devam ediyor

Depremden en çok etkilenen illerden Adıyaman'da faaliyetlerine devam eden Umut Kervanı köy köy gezmeye devam ediyor.

Umut Kervanı deprem bölgesinde yardımlara devam ediyor

Adıyaman Umut Kervanı Adıyaman'ın Besni ilçesi, Şambayat belediyesi, Atmalı Belediyesi ve Akyazı köyünde depremzedelere gıda yardımında bulundu.

Depremin büyük oranında hasar verdiği Adıyaman'ın ayağı kalkması için çalıştıklarını dile getiren Koçuşağı, "Umut Kervanı olarak 6 Şubat'ta meydana gelen depremden bu yana sahadayız. 11 ili etkileyip hasar veren depremde yüzde 70 oranında en fazla etkilenen illerin başında Adıyaman gelmektedir. Meydana gelen depremde evini, işini kaybeden vatandaşlarımız oldu. Deprem nedeniyle çocuklarını kaybeden aileler olduğu gibi anne ve babasını kaybeden çocuklarımızın sayısı da arttı." dedi.

İlçe ilçe, belde belde, köy köy gezmeye devam ettiklerini dile getiren Koçuşağı hayır sahiplerine çağrıda bulunarak, "Bugün şehrimizin farklı noktalarında muhtaç insanlarımıza ulaştık elhamdülillah. Köylde ve beldelerde depremin zararlarını en aza indirme adına yaptığımız çalışmalara katkı sunan hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Hayırseverler ile muhtaç aileler arasında köprü olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)