Umut Kervanı ‘adrese teslim’ usulüyle kırsal mahallelere mobil hizmet veriyor

Hatay’da kurulan Deprem Koordinasyon Merkezi bünyesinde kırsal mahallelere mobil hizmet veren Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği, İHO EBRAR, Yetimler Vakfı ulaşım sorunu yaşayan depremzedelerin ihtiyaçlarını "adrese teslim" usulüyle karşılıyor.

Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR ile koordineli bir şekilde yardım faaliyetlerini yürüten Umut Kervanı, Hatay’ın merkez Defne ilçesinde günlük sıcak yemek ve sosyal marketin yanında kırsaldaki depremzedelere mobil hizmet veriyor.

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla Defne ilçesinde oluşturduğu Deprem Koordinasyon Merkeziyle ihtiyaç sahiplerinin umudu haline gelen Umut Kervanı, kırsal mahallelerde ikamet edip ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere mobil ekiplerle ulaşım sağlıyor.

Ailelerin oluşturduğu talep notu doğrultusunda hazırladıkları paketleri mobil ekiplerle depremzedelere ulaştıran Umut Kervanı, aradaki mesafeye bakmaksızın yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

Çekmece Mahallesinde kurulan Deprem Koordinasyon Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Hatay koordinatörlerinden Mehmet Refik Menteş, mesafelerin çalışmaları için engel teşkil etmediğinin altını çizerek hayırseverlerin destekleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

"Merkezimize ulaşan insanımızın taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz"

Bölgede yapılan çalışmaları özetleyen Menteş, "Avrupa Yetim Eli Derneği, IHO EBRAR, Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı Vakfı koordinatörlüğünde Hatay’da deprem bölgesindeyiz, halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada kurmuş olduğumuz çadırımızda günlük ortalama 10 bin insanımıza sıcak yemek veriyoruz. Aynı zamanda sosyal market çadırımızda haftanın belirli günlerinde gıda, giyim ve diğer ayni yardımlarda bulunmakla beraber çocuklarımıza ve bayanlarımıza özel yardım çalışmasında bulunuyoruz." dedi.

Mobil hizmet çalışmasına değinen Menteş, "Çevredekilerin tümü bize ulaşamıyor. Referans veya iletişim numaraları üzerinden merkezimize ulaşan insanımızın taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Allah'ın izniyle şu ana kadar bu çalışmayı alnımızın akıyla ve elimizden geldiğince sürdürdük, bundan sonra da devam ettirmeye gayret edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

"Bu çalışmamızı daha da büyüteceğimize inanıyoruz"

"Bölgedeki yardım kuruluşları bulundukları yerlerde depremzedelere hizmet vermektedir fakat mobil hizmet alanında yapılan çalışmalara şahid olmadık." diyen Menteş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu açığı kapatmak adına aracı olup müsait olan kardeşlerimizle kendi araçlarımızı çalışmaya dahil ederek bu hizmeti vermeye başladık. Bu ağı biraz daha genişletmeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki birçok insan utancından ya da aracı olmadığından bize ulaşamıyor. Bizler o ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle referanslı yapılan müracaatların mağduriyetlerine şahit olduğumuzdan önemsiyoruz. Bu çalışmamızı daha da büyüteceğimize inanıyoruz."

Hayırseverlere seslenen Menteş, "Hayırsever tüm kardeşlerimize sesleniyoruz. Buradaki depremzedelerin yaralarını sarmak bakımından yardımların devamının gelmesi gerekiyor. Nitekim bu çalışma devam ettirilmeli ve bizlerde devam ettirmek istiyoruz, fakat hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA