Ukrayna: Rusya çekildiği kentlere mayın döşedi

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus ordusunun çekilirken geride bıraktıkları her yere ve hatta ölenlerin üzerine mayınlar yerleştirdiğini öne sürdü.

Ukrayna: Rusya çekildiği kentlere mayın döşedi

Rusya- Ukrayna savaşı 38. güne girerken, İstanbul müzakereleri sonrası Rus ordusu ülkenin kuzeyindeki bölgelerden çekileceğini açıklamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, son açıklamasında Rus ordusunun çekilirken evlere ve hatta ölülerin üzerine bile mayınlar yerleştirdiğini iddia etti.

Rus askerlerinin başkent Kiev ve Çernihiv'den yavaş yavaş geri çekildiğini kaydeden Zelenskiy, “Evlere, ekipmanlara ve hatta ölülerin bedenlerine mayın koyuyorlar. Birçok kablo var ve çok tehlikeli” diye konuştu.

İstanbul'da bu hafta Türkiye'nin arabuluculuğunda düzenlenen barış görüşmeleri sonrasında Rusya, Kiev çevresinden çekileceğini ve Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlılarının bulunduğu Donbas bölgesine yoğunlaşacağını açıklamıştı.

Rus birlikler geri çekilirken Ukrayna ordusu şu ana kadar Kiev ve Çernihiv bölgelerinde 29 yerleşimi geri aldığını duyurdu.