Tunus’ta diktatör Said yeni başbakan atadı

Tunus’un diktatör Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Necla Buden Ramazan'ı görevden alarak yerine Ahmed el-Haşşani'yi atadı.

Tunus’ta diktatör Said yeni başbakan atadı

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Kays Said, Necla Buden Ramazan'ı görevinden alarak, yerine Ahmed el-Haşşani'yi Başbakanlık görevine getirdi." ifadeleri yer aldı.

Haşşani, dün Kartaca Sarayı'nda düzenlenen törende, yeni görevi için Said'in huzurunda yemin etti.

İş dünyasına yakın olan, siyaset sahnesinde pek yer almayan Haşşani, daha önce Maliye Bakanlığında çeşitli görevlerde bulunurken, son olarak Merkez Bankası Başkanı olarak görev yaptı.

 Tunus kamuoyu ve siyasi partiler yeni başbakanın beklentileri karşılamadığını düşünüyor

Tunus'ta siyasi güçler ve kamuoyu Cumhurbaşkanı Kays Said'in, Ahmed el-Haşşani'yi yeni başbakan olarak atama kararını eleştirerek, Haşşani'nin beklentileri karşılamadığı yorumlarında bulundu. 

Tunus'ta Nahda, Tunus'un Kalbi, Onur Koalisyonu gibi çeşitli muhalif parti ve oluşumları barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden, Cumhurbaşkanı diktötar Said'in sürpriz bir şekilde Başbakan Necla Buden Ramazan'ı görevden alarak yerine Ahmed el-Haşşani'yi atamasına tepki gösterdi.

DİKTATÖR KAYS SAİD

Sivil siyaseti tasfiye ederek ülkede adeta bir diktatörlük rejimi kuran, başbakan atayan, bürokratik atamalara müdahale ederek batı merkezli düşünen bir yapı oluşturmaya çalışan Diktatör Kays Said ülkeyi içine soktuğu ekonomik krizi ise bir türlü aşamıyor. Batıdan gelen tüm desteğe rağmen ülke tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşamaya devam ediyor.

Diktatör Said ülkede Nahda hareketi başta olmak üzere İslami kesimlere yöenlik baskı ve şiddet politikası uyguluyor. Nahda hareketi mensuplarına uydurma suçlamalar yöneltip tutuklatan Kays Said, Ramazan ayında 82 yaşındaki Raşid Gannuşi’yi de göstermelik sebeplerle zindana attırmıştı.