TESSEP’ten Cumhuriyet gazetesi ve sözde yazarına sert tepki

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Dönem Başkanı Arzu Demir, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet gazetesindeki köşe yazısında Batmanlı kızlara ve halkına yönelik çirkin iftiralara yer veren sözde yazar Işıl Özgentürk’e tepki gösterdi.

TESSEP’ten Cumhuriyet gazetesi ve sözde yazarına sert tepki

Açıklamasında, “Batman’da son zamanlarda dini eğitim kurumlarında genç kızların sayısının artması Cumhuriyet gazetesi ve yandaşlarını rahatsız etmiş” diyen TESSEP Dönem Başkanı Demir, gazete hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu” işlemekten dolayı dava açılması gerektiğini söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Batmanlı kızlar hakkında yazılan yazıların kabul edilemez olduğunu ifade eden Demir, “Cumhuriyet gazetesi köşe yazarlarından Işın Özgentürk’ün, İpek Er’in intihar olayıyla ilgili yazısında, Batmanlı kızlar için kullandığı ifadeler asla kabul edilemez bir durumdur. Kirli zihniyet ve asimile olmuş düşünceler ile kaleme alınmış bu yazı gazetecilik ilkeleri ile hiç bağdaşmamaktadır. Batmanlı kızlara iftira atarak sözünü ettiği uzman çavuş ve türevlerinin yapmış olduğu ahlaksızlık, iffetsizlik ve namus düşmanlığını ört pas etmeye çalışması ayrıca bir garabettir. Hiç gelmediği ve tanımadığı bir toplumun aile yapısına ve kızlarına yönelik yapılan art niyetli yorumlar aslında her fırsatta din düşmanlığı yapan birileri olarak içlerindeki kini kusmaktan başka bir şey değildir.” dedi.

Demir, Batman halkının dindarlığı ile öne çıkan ve dinin de emrettiği örf ve âdetin de gerektirdiği gibi kadına hak ettiği değeri veren, eğitimini önceleyen, akademik alanda yer edinmeleri için imkân tanıyan, kızlarının toplum içinde iffeti ve namusuyla yer edinmesini sağlayan bir millet olduğunu kaydetti.

“İstatistiklerde net olarak görülmektedir”

Demir konuşmasına şöyle devam etti: “TÜİK verilerine göre en çok intihar vakası görülen şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya ve 36’ncı sırada Batman gelmektedir. 2 tıkla bu verilere ulaşılması mümkünken adeta kulaklarını gerçeklere kapatmış, sadece kendi zihin taşlarının söylemlerine açmış ve aslı astarı olmayan bu yazıyı kaleme almıştır. İntihar vakalarının ve ahlaki yozlaşmaların sona erdirilmesinin tek çaresi; kız-erkek ayırt etmeksizin tüm bireylerin dindar şekilde yetişmesidir. Çünkü dindar şekilde yetişen gençlerin helal ve harama dikkat etmeleri nedeniyle yozlaşmanın sebep olduğu suçlardan ve suçlamalardan uzak olduğu istatistiklerde net olarak görülmektedir.”

“Dindar insanların yaşadıkları yerlerin bozulması için çabalıyorlar”

Batman halkının bilinçli bir şekilde hedef alındığının altını çizen Demir, “TESSEP olarak amacımız; aile yapısının korunması, bireylerin iffetli, vicdanlı ve topluma faydalı hale gelmesini sağlamaktır. Cumhuriyet gazetesi ve çevresi iffetsizlik ve hayâsızlığın yaygınlaşmasının öncülüğünü öteden beri yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Batman’da son zamanlarda dini eğitim kurumlarında genç kızların sayısının artması Cumhuriyet gazetesi ve yandaşlarını rahatsız etmiş ve böyle saldırılardan medet ummaktadırlar. Bu zihniyeti taşıyan yapılar sürekli dindar insanların yaşadıkları yerlerin bozulması için bir çaba içinde ve karalama azmindedirler.” diye konuştu.

“Hak ettikleri şekilde cezalandırılmalılar”

Cumhuriyet gazetesi ve yazarı hakkında acilen dava açılıp yargı önüne çıkarılmaları gerektiğini vurgulayan Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler TESSEP olarak bu zihniyeti asla kabul edemeyiz. Bu yapının sadece özür dilemesi de yetmez. Çünkü içlerindeki din düşmanlıklarını bitirmedikleri müddetçe bu tür yazıları yazmaya devam edeceklerdir. O yüzden bu gazete hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu’ işlemekten dolayı dava açılmalı ve bunlar acilen yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri şekilde cezalandırılmalıdır.”

İLKHA