Terör rejimi binlerce bomba ve roketle 12 binden fazla saldırı gerçekleştirdi: Gazze'de büyük yıkım!

Siyonist işgal rejimi sözde ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 12 bin hedefe saldırı düzenlendiği belirtildi. Siyonist işgal rejimin sözde savaş Bakanı Yoav Gallant, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 10 binden fazla bomba ve roket atıldığını itiraf etti. Bu barbar saldırılar sonrası Gazze adete büyük bir enkaza dönüştü.

Terör rejimi binlerce bomba ve roketle 12 binden fazla saldırı gerçekleştirdi: Gazze'de büyük yıkım!

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor.

Yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde son üç günde 1350 hedefin vurulduğu, 7 Ekim'den bu yana ise 12 bin hedefe saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırılarda katledilen binlerce kadın ve çocuğu görmezden gelen siyonist rejim, vurulan yerlerin İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait olduğunu öne sürdü.

Açıklamada, bölgede bulunan siyonist rejim kara güçlerinin Kassam Tugayları'yla çatışmalara girdiği de kaydedildi.

İşgalci sözde Bakan Gallant: Gazze'ye 10 bin bomba ve roket atıldı 

Gallant, savaşta plana göre ilerlediklerini ve HAMAS'ın ağır darbeler aldığını ve binlerce yeri ve insanları hedef aldıklarını söyledi.

Siyonist işgalci Gallant, "Güneyde savaştığımız gibi kuzeyde de savaşıyoruz ve her savaşın bir bedeli vardır. Savaşın genişletme peşinde değiliz ama kuzey sınırlarındaki gelişmelere hazırız. Bu savaşın bedeli ağırdır ve asker ailelerinin acılarını paylaşıyorum." ifadelerinin kullandı.

Gazze'de tamamen yıkılan konut sayısı 33 binden fazla

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altındaki Gazze'de meydana gelen yıkıma ilişkin bilgi verdi.

Maruf, saldırılarda, 200 binden fazla konutun bombalandığını, bunlardan 33 binden fazlasının tamamen yıkıldığını ya da oturulamayacak hale geldiğini belirtti.

Maruf ayrıca, saldırılarda, 80 hükümet binasının, 47 caminin, 3 kilisenin ve 203 okulun bombalandığını, bunlardan 37'sinin hizmet dışı kaldığını söyledi.

Ofis Başkanı Maruf, saldırılarda ayrıca 116 sağlık personeli ile kurtarma ekibinden 18 kişinin hayatını kaybettiği, 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin de hizmet dışı kaldığı bilgisini paylaştı.