Suudi Arabistan ve BAE 'Yüzyılın Anlaşması' çalıştayına katılacak

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD’nin "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamında Bahreyn’de düzenleyeceği ekonomi çalıştayına katılacağını açıkladı.

Suudi Arabistan ve BAE 'Yüzyılın Anlaşması' çalıştayına katılacak

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikeri (BAE), ABD’nin "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamında Bahreyn’de düzenleyeceği ekonomi çalıştayına katılacağını açıklayan ilk Arap ülkelerinden oldu.

İsrail’de katılacağını açıklamıştı

İsrail’in kanal 13 televizyonuna konuşan İsrailli yetkililer, ABD’nin İsrail’i Bahreyn’de düzenlenecek ekonomi çalıştayına davet ettiğini ve İsrail’in bu daveti kabul ettiğini duyurmuştu.

Filistinliler katılmayacak

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yetkilisi Vasıl Ebu Yusuf ise, Filistin'in tutumunun açık olduğunu ve ülkesinin ne bu anlaşmanın ekonomik kısmına ne de siyasi kısmına katılacağını vurgulamıştı.

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Ureykat da Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayla ilgili kendilerine danışılmadığını açıklamıştı.

Hamas'tan Arap ülkelerine çağrı

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada da, "Arap ülkelerinden Bahreyn'deki çalıştaya katılmamalarını ve ABD planının başarısız kılınması için tüm imkanlarıyla Filistin halkının yanında yer almalarını ve destek vermelerini istiyoruz" denilmişti.

Manama'daki etkinliğin Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen "Yüzyılın Anlaşması" planı çerçevesinde Amerika'nın ilk faaliyeti olduğu belirtilen açıklamada, bu ekonomi çalıştayının düzenlenmesi konusunda Amerikan medyasında endişe yaşandığının gözlendiği aktarılmıştı.