Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Ordu zafere kadar savaşmaya devam edecek

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, 'Sudan halkına ihanet eden hainlerle veya başka hiçbir tarafla anlaşma yapmayız.' dedi.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Ordu zafere kadar savaşmaya devam edecek

Burhan, Port Sudan şehrindeki Flamingo Deniz Askeri Üssünü ziyaret etti.

Burada konuşan Burhan, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında yaşanan çatışmalara değinerek, "Sudan halkına ihanet eden hainlerle veya başka hiçbir tarafla anlaşma yapmayız." ifadesini kullandı.

Burhan, HDK ile mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Biz bir orduyuz, savaşacağız. Yok olana kadar savaşacağız. Yok olursak da ülke onlara helal hoş olsun. Birimiz sağ ise hedefimize ulaşana kadar savaşacak." diye konuştu.

Tüm Sudan halkının ordunun ve tüm resmi kurumların yanında olduğunu vurgulayan Burhan, "Tüm birimlerimiz, bu isyanı, ihaneti ve farklı ülkelerden gelen bu paralı askerleri yenmek için tek yürek." ifadesini kullandı.

Burhan, HDK mensuplarının cesaret ve saygınlığı olmadığını belirterek, "Bu fitneye son vereceğiz ve hepimiz savaştan güçlü, kararlı ve dik başlı çıkacağız." dedi.

130 gün sonra ilk kez Hartum'dan çıktı

Burhan, 24 Ağustos'ta, HDK ile çatışmaların başlamasından 130 gün sonra ilk kez Ordu Genel Komutanlığından çıkıp Umdurman kentindeki Kereri Askeri Bölgesinde ve Vadi Seyyidna Hava Üssünde ordu güçlerini denetledi.

Helikopterle Nil Nehri eyaletinin Atbara şehrine giden Burhan, dün de Kızıldeniz eyaletinin Port Sudan şehrine geçmişti.