Sudan'da askeri yönetim karşıtlarından sivil itaatsizlik çağrısı

Sudan'da askeri müdahale karşıtı protesto hareketlerine liderlik eden Sudan Meslek Odaları Birliği, ülke genelinde sivil itaatsizlik çağrısı yaptı.

Sudan'da askeri yönetim karşıtlarından sivil itaatsizlik çağrısı

Birliğin Facebook hesabından yapılan açıklamada, vatandaşların, mahallelerden gösterilere katılımı organize eden Direniş Komiteleri arkasında örgütlenmesi, tüm kentler ve köylerde sivil itaatsizlik eylemine katılması istendi.

Açıklamada, askeri müdahalenin faillerine tepki olarak yolların barikatlarla kapatılması, tam grev uygulanması, tüm kamu kurumlarının boykot edilmesi ve bu kurumlarla çalışılmaması, her türlü resmi vergi, fatura ve ücretin ödenmemesi talep edildi.

Sudan'da askeri müdahale karşıtı protesto hareketlerine liderlik eden Sudan Meslek Odaları Birliği ve Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi, dün, Hartum'da düzenlenen protestolarda güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahalede 15 göstericinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Sudan polisi ise protestolarda bir kişinin öldüğünü, 89 polisin yaralandığını duyurmuş, protestoculara karşı kesinlikle gerçek mermiyle müdahale edilmediğini savunmuştu.