Soykırım ortağı emperyalist ABD, işgal rejimine güncel uçak ve güdümsüz bomba satışını savundu
Gazzede devam eden soykırımın en büyük destekçisi emperyalist ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu satış onaylarının eskiden verildiğini, bu sebeple kamuoyuna açık duyuru yapmadıklarını savundu.
Emperyalist ABD Dışişleri Bakanlığı, işgalci terör rejimine savaş uçağı ve Gazze'deki sivil kaybının artmasında payı olduğu belirtilen güdümsüz bomba sevkiyatına onay vermelerini, "israil'in kendini savunma hakkı var" diyerek savundu ve zamanlama konusunda kasıt olmadığını ileri sürdü.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde Biden yönetiminin geçen haftalarda işgalci terör rejimine yeni savaş uçağı ve güdümsüz bomba satışına onay vermesiyle ilgili soruları yanıtladı.
ABD'nin israil'in güvenliğine temelden destek verdiğini ve bunu sürdüreceğini kaydeden Miller, yıllık 3,3 milyar dolarlık askeri yardım yaptıklarını ve Tel Aviv ile çok önceden yapılmış çok sayıda silah satış onayının olduğunu belirtti.
Miller, söz konusu F-35 ve MK-84 ve MK-82 güdümsüz bombalarının satış onaylarının eskiden yapıldığını ve bildirimleri daha önce zaten yapıldığı için de her seferinde Kongre'ye ve kamuoyuna ayrıca açıklama yapmak zorunda olmadıklarını ileri sürdü.
Bunun "rutin bir uygulama olduğunu" kaydeden Miller, Gazze'deki saldırılarla ilgisi olmadığını savundu.
Miller, söz konusu silahların satış onaylarının bu döneme denk gelmesinin bir tesadüf olup olmadığı sorusuna ise "Tesadüftür demiyorum. Şu anda israil aktif bir askeri çatışma içinde, böyle olduğunuz zaman askeri stoklarınızı tüketirsiniz." diye yanıt vermekle yetindi.
İşgalci terör rejiminden yakın zamanda yeni silah alımı konusunda bir talep olup olmadığı sorusuna yanıt vermeyen ABD'li sözcü, işgal rejimi sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın son Washington ziyaretinde yeni silahlar talep ettiği haberlerine yönelik değerlendirme yapmadı.
Soykırımı görmezden geldi! "900 kiloluk bombalar savunma amaçlı"
Öte yandan Miller, bir muhabirin "900 kilogramlık bombalar savunma amaçlı mı oluyor?" şeklindeki sorusuna yanıt verirken, işgalci terör rejiminin Gazze'de işlediği soykırımı görmezden gelerek bunları İran, Hizbullah ve benzeri tehditler karşısında "savunma amaçlı olarak" ve "uluslararası hukuka uygun şekilde" kullandığını ya da bu amaçla stoğuna aldığını ileri sürdü.