Siyonistlerin İsrail'den tersine göçü artıyor

İşgalci İsrail'in Gazze'deki savaş ve İran ve Hizbullah ile büyük çaplı bir savaş olasılığı nedeniyle işgal altındaki topraklarda yaşadığı sorunlar tırmanırken, giderek daha fazla Siyonist işgal altındaki Filistin'i terk ediyor.

Siyonistlerin İsrail'den tersine göçü artıyor

İsrail'in 12. Kanalı, işgal altındaki Filistin'den bir milyon Siyonist'in, özellikle Avrupa ve ABD'de olmak üzere, geldikleri ülke ve şehirlere geri döndüğünü duyurdu.

Rai el-Yûm Gazetesi, Pazar günkü haberinde, tehditlerin artması, Gazze savaşının sürmesi, yaşam standartlarının düşmesi ve İsrail'in işgal altındaki topraklardaki sorunlarının tırmanması nedeniyle işgal altındaki toprakları terk edenlerin sayısının arttığını bildirdi.

Gazete, bu faktörlerin çok sayıda Siyonist yerleşimcinin işgal altındaki topraklarda kalma ve gelecekleri konusunda endişe duymasına yol açtığını belirtirken, İsrail rejiminin istatistik merkezlerinin geçen yıla kıyasla göçmen sayısında yüzde 20 artış gösterdiğini belirtti.

Rai el-Yûm Gazetesi'nin haberine göre, Gazze savaşının ardından işgal altındaki topraklardan tersine göçün yoğunlaştığı, (birlikte gidelim) hareketi altında bazı örgüt ve toplulukların kurulduğu ve on binlerce yerleşimcinin bu harekete katıldığı istatistikler arasında yer alıyor.

Daha önce Siyonist rejimin eski başbakanı Naftali Bennett, Siyonistlerden işgal altındaki toprakları terk etmemelerini istemiş ve bu göçün sonuçları konusunda uyarmıştı.

Rai el-Yevm raporunda, İsraillilerin yaklaşık yüzde 40'ının tersine göçü, yani işgal altındaki topraklardan geldikleri yere gitmeyi düşündüğü belirtilirken, bunun nedenleri arasında mevcut kriz, ekonomik durum, eşitsizlik ve yerleşimin umutsuzluğu gibi nedenler yer alıyor.

Siyonist rejimin medyasında yer alan bir diğer haberde ise işgal altındaki Filistin topraklarından doktorlar gibi meslek gurubundan bazı kesimlerinde bulunduğu belirtildi. Göçün, enflasyon ve fiyat artışı gibi savaşın diğer sosyal ve ekonomik sonuçlarının yanı sıra Siyonist rejimin ekonomisini etkileyen diğer felaketler arasında yer aldığı belirtildi.

Siyonist rejimin 14. Kanal televizyonu, fiyatlardaki artışın ve enflasyondaki yüzde 3,2'lik artışın, bu rejimdeki kötü ekonomik durumun bir başka göstergesi olduğunu duyurdu.

Kaynak: Rai el-Yum