Hamas'tan, siyonist işgalciye Mescid-i Aksa uyarısı

HAMAS'ın Kudüs şehri sözcüsü Muhammed Hammad'e, israil işgal rejimini Mescidi Aksa'ya ve oranın görevlilerine yönelik saldırılarının ve düşmanca tutumunun devam etmesinin kendisi için kötü sonuçları olacağı yönünde uyardı.

Hamas'tan, siyonist işgalciye Mescid-i Aksa uyarısı

Hamas, siyonist işgal rejimini, Mescid-i Aksa'ya ve murabıtlarına yönelik saldırıları ve düşmanca tutumunun olası sonuçları yönünde uyardı.

Hamas'ın Kudüs şehri sözcüsü Muhammed Hammade, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'daki murabıtlara ve diğer görevlilere yönelik saldırılarının sürmesinin, bu kişilerin esir alınmasının veya Aksa'dan uzaklaştırılmalarının açık bir düşmanlık anlamına geldiğini vurguladı.

Hammade, bu tür uygulamaların aynı zamanda Mescid-i Aksa'nın korunması ve onarımı çalışmalarının engellenmesiyle paralel bir şekilde sürdüğünü belirterek kutsal mabedin yapısını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

Hammade, Kudüs ahalisini de Mescidi Aksa'yı işgal rejimine karşı savunma çabalarını artırmak için buradaki ribat faaliyetlerini artırmaya çağırdı.

Bu arada Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili gelişmeler konusunda uzman olan Ziyad Abhis de işgal güçlerinin Mescid-i Aksa bekçilerine ve görevlilerine yönelik saldırılarında tedrici bir artış olduğuna dikkat çekti.

Abhis, işgalcilerin Aksa bekçilerinin Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenleyen Yahudi gruplarına yaklaşmalarını engellediklerini ve onları baskıncılardan en az 60 metre uzakta durmaya zorladıklarını ifade etti.

Diğer yandan Mescid-i Aksa'nın bayan murabıtlarından Hatice Huvays da işgal rejiminin, kendilerini oradan uzaklaştırmasının amacının burayı Yahudilerle Müslümanlar arasında paylaştırma planına zemin hazırlamak olduğunu dile getirdi.

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti

Geçtiğimiz günlerde 66 Yahudi gasıp, Mescid-i Aksa'yı basarak, sözde polislerin koruması altında kışkırtıcı turlar ve Talmud ayinleri gerçekleştirdi. Yahudi gasıplar, Talmud ayinleri bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlemiş, Harem-i Şerif'in avlularında kışkırtıcı turlar düzenledikten sonra Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'ndan ayrılmışlardı.