Siyonistler Kudüs’te bir camiyi ateşe verdi

Siyonistler Kudüs’te bir camiyi ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Doğu Kudüs’te bir camiyi ateşe verip duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.

İşgalci İsrail polisi, yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs’ün Beyt Safafa Mahallesi'nde bir caminin ateşe verildiği ve dış duvarlarına ırkçı sloganlar yazıldığını teyit etti. Açıklamada, caminin bir kısmının yandığı belirtildi.

Görgü tanıkları ateşe verilen caminin, Beyt Safafa Mahallesi'ndeki Bedriye Camisi olduğunu söyledi.

Mahalle sakinlerinin yangını söndürdüğünü aktaran görgü tanıkları, bir kısmı yanan caminin duvarlarında da ırkçı ifadelerin yazılı olduğunu kaydetti.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi örgüt "Bedel Ödetme", işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra İşgalci İsrail'deki Filistin kent ve köylerinde benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

İşgalci İsrail polisinden Mescid-i Aksa'ya baskın

 

Öte yandan İşgalci İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik ihlallere dikkati çekmek için sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılan Filistinlileri zorla dışarı çıkardı.

Filistinliler, polisin müdahalesine tekbir getirip sloganlar atarak karşılık verdi.

Öte yandan Doğu Kudüs'teki Vadi Hilve Bilgi Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, İşgalci İsrail polisinin, sabah saatlerinde Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde 13 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Euronews