Filistin'de memur maaşları yüzde 50 azaldı

Filistin'de memur maaşları yüzde 50 azaldı

Siyonist terör şebekesi, 17 Şubat'ta, Filistin el-Fetih hükümeti adına topladığı vergileri kesince, Filistin'de Şubat ayında ödenmesi gereken memur maaşları yüzde 50 kesintili ödenmeye başlandı.

El-Fetih'in Maliye Bakanı Şükri Beşşara, memur maaşlarının yarısını ödemeye başladıklarını bildirdi. Beşşara, siyonistlerin Filistin'e ait vergilerde kesinti kararına karşı birtakım kemer sıkma önlemleri aldıklarını hatırlatarak, "Hükümet, atama ve ekstra prim ödemelerini, hizmet araçlarıyla bina alımlarını durdurdu." dedi.

Yerel kaynaklar, Filistin hükümetinin bankalara 400 milyon dolar borç talebinde bulunduğunu aktarmıştı.

Siyonistler, 17 Şubat'ta, Filistin hükümeti adına topladığı vergilerden Filistin yönetiminin esirler ve şehidlerin yakınları için ayırdığı 502 milyon 697 bin şekel (yaklaşık 139 milyon dolar) tutarındaki ödeneği kesme kararı almıştı.

İşgalciler ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasında 1994'te imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereğince siyonistler, kontrolleri altındaki sınır kapılarından Filistinliler adına topladığı yıllık 2 milyar doları Filistin hazinesine aktarıyor.

Filistin hükümeti ise bu vergilerden işgal zindanlarındaki esirler ve şehidlerin ailelerine sembolik maaş tahsis ediyor. (İLKHA)