Siyonistler, 5250 yeni yerleşim birimiyle işgali genişletmeyi planlıyor

İşgal medyasında yer alan son haberlere göre, siyonist işgal rejiminin yasa dışı 5250 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi planlarının onaylanmasını kesinleştirdiği belirtildi.

Siyonistler, 5250 yeni yerleşim birimiyle işgali genişletmeyi planlıyor

Kudüs'ün yerli halkını yerinden etmek için evlerini yıkan ve gasp eden, arazilerine ve arsalarına el koyan siyonist işgal rejimi, bir yandan da Yahudi göçmen sayısını artırmak için yeni yerleşim birimleri inşa etme projelerine devam ediyor. 

Siyonistlerin son dönemde, Kudüs'ü Yahudileştirmek ve bölgedeki Filistinlileri evlerinden çıkarmak için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdığı dikkatleri çekerken, işgal medyasında yer alan son haberlere göre, siyonist işgal rejiminin 5250 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi planlarının onaylanmasını kesinleştirdiği belirtildi.

İşgal rejiminin hazırladığı proje, 300 odalı otel inşaatını ve birtakım iş yerlerini de kapsayacak. Projeye göre 840 dönümlük alanı kapsayacak yeni bir yerleşim alanı oluşturulacak.

Siyonist rejimin yasa dışı yerleşim birimlerini, Kudüs'ün güneyinde El-Velice ve Hayvanat Bahçesi arasında Sataf köyüne kadar uzanan alanda inşa etmeyi planladığı belirtiliyor..