Siyonist rejimin Gazze savaşındaki senaryolarının perde arkası

İbranice yayınlanan Ma'ariv gazetesi, Gazze savaşındaki son gelişmelere değinerek Siyonist rejimin kaderini belirleyen iki senaryoyu ve Binyamin Netanyahu'nun masasındaki seçenekleri ortaya çıkardı.

Siyonist rejimin Gazze savaşındaki senaryolarının perde arkası

Bu Siyonist basının askeri analisti bu konu ile ilgili 2 seçeneğin ve senaryonun bulunduğunu belirterek: "Ya Hamas'la anlaşmaya varırız; ya da Gazze'de yeni bir yönetim sistemi kurulana kadar savaşı sürdüreceğiz ki bu senaryo "Yahya Sinvar"ın asla teslim olmayacağını gösteriyor.

Birinci senaryo: Hamas'la anlaşma ve ateşkesin kabul edilmesi

Siyonist rejimin söz konusu analisti şöyle yazdı: "İsrail", Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılması için arabulucuların sunduğu ateşkes teklifini kabul edecek ve savaş sona erecek ve yapılan anlaşmalara göre ordu Gazze'den çekilecek ve Siyonist esirler üç aşamada serbest bırakılacak.

Ayrıca arabulucuların öne sürdüğü ve geçtiğimiz aylarda tartışılan öneriye göre Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına üçüncü aşamanın hemen ardından başlanacak ve Filistin İslami direniş hareketi Hamas'la barıştan tam bir gün sonra, onlar Gazze Şeridi'nde yeni bir yönetim sistemi kurmaya başlayacaklar.

Bu, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki yeni yönetim sisteminin bir parçası olmamasını gerektiriyor. Ama "Yahya Sinvar"ın Gazze'de kalacağını da hesaba katmak gerekiyor ve onun bu şartlara uyma ihtimali neredeyse sıfırdır.

Ayrıca Gazze savaşının ateşkes anlaşmalarına dayanarak, her biri potansiyel bir lider olan, serbest bırakılan birçok Filistinli esir, onun etrafında toplanacak.

Bu Siyonist yayın, Hamas'la yapılan anlaşmaya karşı çıkanların temel nedeninin bu sorun ve kaygılar olduğunu belirterek şunları ekliyor: “Bütün bu işaretler, mevcut İsrail kabinesinin ulaşmak istediği senaryonun bu olmadığını gösteriyor ve ikinci senaryonun apaçık daha mahsus olmasına rağmen ikinci senaryoyu tercih ediyorlar ve bu rejimin liderlerinin kararının Siyonist esirlerin hayatı için ciddi bir tehlike olduğunu unutmamalıyız.

İkinci senaryo: Savaş anlaşma olmadan veya tam zafer olmadan devam edecek
İbranice yayınlanan "Ma'ariv" gazetesi ikinci senaryoda, Tel Aviv'i yöneten siyasi akımlar arasında büyüyen anlaşmazlığın kabul ederken, Siyonist rejimin işgalci ordusunun çökmesi nedeniyle Gazze'ye yönelik askeri saldırıların devam etmesinin engellenmesini tercih ederek, kendi raporunda şunları yazdı: Gazze'deki özel operasyonlarla Siyonist esirlerin bir kısmı kurtarılacak, fakat bir çoğu, zorluklara katlanarak yavaş yavaş ölecekler.

Bunlardan bir kısmı doğrudan Siyonist rejimin işgalci ordusunun saldırıları sonucu, bir kısmı sağlık ve tıbbi durumlarının bozulması, bir kısmı da kendilerini korumakla görevli Hamas güçlerine yapılan ölümcül atışlar sonucu öldürülecekler.

Bu Siyonist medyanın iddiasına göre İsrail işgal rejimi, direniş gruplarının bu bölgedeki faaliyetlerini etkisiz hale getirmek için Gazze yakınlarında esirlerini öldürmeye hazırdır.

Siyonist rejim basını Ma’ariv söz konusu raporunun son bölümünde şunları söylüyor: Gazze Şeridi'nin siyasi geleceğini bu şekilde çizen her kimse, Siyonist esirleri feda etmesi gerektiğini çok iyi biliyor; ancak gerçek bundan daha karmaşıktır; Her halükarda savaşın bitiminden sonra Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin "İsrail"den intikam alma arzuları ortadan kalkmayacak.