'Siyonist rejim' Lübnan'a saldırı başlattı, Hizbullah misillemede bulundu

İsrail işgali, Güney Lübnan'ın birçok bölgesine geniş ve yoğun bir saldırı başlatırken, Direniş de yoğun füze ve insansız hava araçlarıyla karşılık veriyor.

'Siyonist rejim' Lübnan'a saldırı başlattı, Hizbullah misillemede bulundu

Al Mayadeen muhabirinin bildirdiğine göre, İsrail işgal güçleri pazar sabahının erken saatlerinde Güney Lübnan'ın birçok bölgesine geniş çaplı saldırılar başlattı ve köyleri daha önce görülmemiş bir şekilde hedef aldı.

Muhabir, İsrail işgal güçlerinin güney Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırılarının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü kaydetti.

Buna karşılık, saldırı sona erdikten sadece birkaç dakika sonra Lübnan'dan çok sayıda füze atıldı ve işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki El Celil Panhandle'ı hedef aldı. 70'ten fazla füze atıldı ve bu, çeşitli yerlerden yapılan hava saldırılarıyla aynı zamana denk geldi.

Ayrıca İşgalci İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik saldırısına misilleme olarak Batı Celil'e füze ve insansız hava araçları fırlatıldı.

Siyonist rejim medyası, İsrail güvenlik kabinesinin bugün Pazar günü saat 07.00'de acil toplantı yapacağını bildirdi.

Medya ayrıca kuzeydeki yerleşim yerlerinde sirenlerin sürekli çaldığını, yetkililerin işgal altındaki Suriye Golan ve el-Celil bölgelerindeki yerleşimcilere güvenli ve müstahkem yerlere yakın kalmaları çağrısında bulunduğunu doğruladı.

Kuzeydeki yerleşim yerlerinde yaşayanlara, hareketlerini en aza indirmeleri, toplanmalardan kaçınmaları ve meyve bahçelerinden uzak durmaları tavsiye edildi.

Bu arada Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na ve bu havalimanından yapılan uçuşlar iptal edildi.

Hizbullah'ın misillemesi sonucunda, Akka'nın elektrik kesintisiyle karşı karşıya olduğu ve füzelerin şehre ulaştığı bildiriliyor. Davut'un Kızıl Yıldızı, devam eden duruma yanıt olarak alarm seviyesini maksimuma çıkardı.

Kaynak: Al Mayadeen