Siyonist çete biri çocuk üç Filistinliyi şehid etti

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde siyonist rejim tarafından düzenlenen baskınlarda yaşanan çatışmalar sonucu, işgalcilerin gerçek mermilerle hedef aldığı biri çocuk 3 Filistinli şehid olurken onlarca Filistinli de yaralandı.

Siyonist çete biri çocuk üç Filistinliyi şehid etti

Dün Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında göğsünden yaralanan Muhammed Hassan Assaf'ın şehid olmasından sonra akşam saatlerinde de orta kesimdeki Ramallah bölgesinde ve güney kesimdeki Beytlahim bölgesinde de biri çocuk iki kişi şehit edildi. Böylece Batı Şeria'da işgalcilerin dünkü saldırılarında şehit edilen Filistinlilerin sayısı üç oldu.

Saldırılarda çok sayıda Filistinlide yaralandı.

Tıbbi kaynakların ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı Silvad kasabasında meydana gelen ve saatler süren çatışmalarda bir genç şehit olurken 11 kişi de yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Ömer Muhammed Alyan isimli 20 yaşında bir genç işgal çetesinin attığı gerçek mermilerle göğsünden isabet alarak şehid oldu. 

Sağlık Bakanlığı ayrıca Filistin Tıp Merkezi'ne omuzundan yaralanmış bir gençle, muhtelif yerlerinden yaralanmış beş gencin getirildiğini, durumlarının kontrol altında olduğunu açıkladı. 

İşgal çetesi ayrıca Beytlahim'in batısındaki Husan köyünde meydana gelen çatışmalarda bir çocuğu şehit ederek naaşına el koydu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şehit edilen çocuğun 14 yaşındaki Kusay Fuad Hamamire olduğu belirtildi. Buradaki çatışmalarda 10 kişinin de değişik şekillerde yaralandıkları bildirildi.

İşgal çetesi Filistinlilere yönelik baskınlarının şiddetini artırırken Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Siyonist rejimin sözde cumhurbaşkanı Herzog evinde Türkiye, Mısır, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas'ın büyükelçilerinin katıldığı bir iftar daveti verdi. Herzog konuşmasında "Gelin, liderler olarak bize bakan kamuoyuna, diyalog fırsatını heder etmeyeceğimize dair bu gece bir söz verelim" dedi.