Siyonist çete biri çocuk 2 Filistinliyi katletti

Siyonist çete, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde biri çocuk 2 Filistinliyi katletti, 5 kişiyi de yaraladı.

Siyonist çete biri çocuk 2 Filistinliyi katletti

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Siyonist işgal çetesi Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenledi.Baskın sırasında işgalciler, 17 yaşındaki bir çocuk ile 23 yaşındaki bir genci vurarak katletti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, siyonist çetenin gerçek mermilerle vurduğu 3'ü ağır olmak üzere yaralı 5 Filistinlinin Cenin'deki İbn Sina Hastanesi'ne kaldırıldığı duyurdu.

Siyonist çete tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Filistinli bazı isimlerin esir alınması için Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlendiği, baskın sırasında, Filistinlilerin işgalcilere ateş açtığı ve hafif yaralanan bir işgalcinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yahudi gasıplarında Filistinlilere saldırıları yoğunlaştı

Yahudi gasıplar, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarını artırdı. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre Yahudi gasıplar, Batı Şeria'nın farklı noktalarında yolları kapattı.

Ramallah'ın doğusunda Filistinlilerin araçlarına taşlarla saldıran Yahudi gasıplar, işgal çetesinin kontrolündeki Ramallah-Nablus karayolunu kapattı.

Batı Şeria'nın el-Halil kentine bağlı Tuba köyünde de, yerleşimciler işgal çetesinin korumasında Filistinlilerin evlerine saldırdı ve Filistinlilere ait iki aracı kullanılmaz hale getirdi. Söz konusu saldırıların ardından Tuba'da gasıplar ile Filistinliler arasında çıkan arbedeye işgal çetesi müdahale etti ve Filistinli Riyad Avad'ı gözaltına aldı.

Nablus'un güneyinde yer alan Lubben eş-Şarkiyye köyünde, gasıplar Filistinlilere ait 170 zeytin ağacını söktü, Burin beldesinde ise 70 Filistinlinin aracının lastiklerini patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria, büyük çoğunluğu silahlı olan Yahudi gasıpların Filistinlilere yönelik giderek artan saldırılarına tanık oluyor.

Siyonist çetenin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi gasıp, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.