Sırbistan'da Ebu Hanife Kur'an Okulu öğrencilerinden kapanış programı

Sırbistan'daki Ebu Hanife Kur’an okulu, dini eğitim ve Kur'an ezberleme etkinliği sezonunu, farklı yaşları temsil eden öğrencilerin katıldığı neşeli bir törenle tamamladı.

Balkanlar'daki İslami okulların ayak izlerini takip eden öğrencilerimiz okul sezonunun kapanış programında, çocuklar, gençler hem de yaşlı kadınlar olmak üzere üniformalar giyerek sevinç içinde sokaklarda dolaştılar.

Ebu Hanife Kur'an Öğretmenliği Okulu, Facebook hesabı üzerinden, 2022-2023 sınıfı mezuniyet töreninin resimlerini paylaştı ve mezunların sokaklarda dolaştığını, İslami ilim okuyan çocukların, ardından kızların ve kadınların etkinliğini yayımladı.

Ebu Hanife Kur’an Okulu yaptığı açıklamada, öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'i ve temel İslami bilgileri öğrenmede büyük başarı gösterdiler. Özelde çocukların gayretleri çok büyük oldu, daha fazlasını öğrenme istek ve iradesini gösterdiler.

Çocuklar Kur'an-ı Kerim'i doğru okumayı öğrendikleri için, Kur'an-ı Kerim Okulu'nun değerlerini ifade eden bir nesli olarak bizleri temsil edecekler. Aynı zamanda öğrendikleriyle aileleri için gurur kaynağı olacaklar.

Bu dini eğitim faaliyetinin, örgün eğitime paralel olarak İslam şeyhliği ve dini okullar tarafından Müslüman çocuklar için yürütülen yaygın bir eğitim olması ayrıca gelecek nesillerimiz için inşaallah faydalı bir çalışma olacaktır.