Şeyh İkrime Sabri'ye 4 ay Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezası

Şeyh İkrime Sabri'nin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararına Hamas ve Kudüs İslami Vakıflar Konseyi tepki göstererek, Siyonistler işgale karşı yükselen sesleri susturmak istiyorlar

Şeyh İkrime Sabri'ye 4 ay Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezası

Şeyh Sabri, yaptığı açıklamada, evine baskın düzenleyen İşgalci İsrail güçlerinin 4 ay daha Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezası verildiğine ilişkin tebligatı kendisine teslim ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'yı savunmaya devam edeceğini vurgulayan Şeyh Sabri, şunları kaydetti:

"Bu durum işgal devletinin tabiatındandır. İşgale karşı yükselen sesleri susturmak istiyorlar. Beni hedef almaları aslında Aksa'yı hedef almaları demektir. Çünkü Harem-i Şerif'te gözleri var. İşgal devletinin bu üslubu ibadet özgürlüğüne, demokratik devlet söylemine ve uluslararası hukuka aykırıdır."

Hamas'tan İşgalci İsrail'in kararına tepki

Hamas, Şeyh İkrime Sabri’nin Mescidi Aksa’ya girişinin engellenmesi İşgalci İsrail’in,  halk üzerinde etkili olan önemli şahsiyetleri Aksa’dan uzaklaştırarak bölgeyi Yahudileştirmeyi hedefleyen sinsi siyasetinin bir parçası olduğunu belirtti.

Şeyh Sabri’ye verilen 1 haftalık Mescidi Aksa’ya giriş yasağının 4 ay daha uzatılmasının ardından açıklamalarda bulunan Hamas, Şeyh Sabri ve gece gündüz demeden Aksa’nın avlusunda nöbet tutan Filistinlilerin, işgalcilere karşı birer kalkan görevi gördüğünü vurguladı.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'nden karara tepki

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki dini isim ve kanaat önderlerini hedef aldığına dikkati çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Konsey, işgal devletinin Beyt'ul Makdis'teki (Kudüs) dini önderleri ve ulusal isimleri hedef almasını ve Şeyh İkrime Sabri hakkında verdiği haksız ve hukuka aykırı 4 aylık uzaklaştırılma cezası kararını kınıyor."

AA