Şehid Heniyye'nin doğduğu Şati kampında hüzün hakim

Tahran'da işgalci terör rejiminin alçakça suikastıyla şehid edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin dünyaya geldiği Gazze kentinin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda hüzün yaşanıyor.

Şehid Heniyye'nin doğduğu Şati kampında hüzün hakim

İsmail Heniyye'nin gelini İnas Heniyye, Gazze'de İsrail savaş uçaklarının yıktığı Heniyye'nin evinin önünde Filistinli liderin yasını tutuyor.

Heniyye'nin gelini İnas, "Filistin için dökülen bu temiz kanın, Gazze'de akan Müslüman kanının durmasına ve bu kutlu topraklarda çocukların ölmesini engellemeye vesile olmasını Allah'tan niyaz ederiz." ifadesini kullandı.

"HENİYYE, NESİLLER İÇİN KIYMETLİ BİR KOMŞU VE EĞİTMENDİ"

Elinde Heniyye'nin fotoğrafı ile onun Şati Mülteci Kampı'ndaki yıkılan evinin enkazı üzerinde taziyeleri kabul eden komşusu Muhammed Ebu Acve, "Bu aziz komşumuza ve kardeşimize vefamızın bir göstergesidir." dedi.

Hüznü gözlerinden okunan Ebu Acve, "Heniyye, Filistinli nesillerin babasıydı, camide sesini duyar duymaz ardında namaz kılmak için acele ederdik." şeklinde konuştu.

Ebu Acve, "Heniyye, Şati kampındaki evinde sabırlı ve kararlıydı, kamp sakinleri ve komşularına karşı vefalıydı." dedi.

"HENİYYE'NİN YOKLUĞU FİLİSTİN HALKI VE ARAP DÜNYASININ KAYBIDIR"

Ebu Hasan es-Saati de, "Heniyye omuzlarındaki yüke ve sorumluluklarına rağmen mütevazı bir insandı. Komşularını, sevdiklerini ve özellikle de Şati kampı sakinlerini ihmal etmezdi." ifadesini kullandı.