Şehid El-Enis Nablus'ta son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci İsrail askerlerinin Nablus’a düzenlediği saldırıda şehid düşen Halil Yahya El-Enis son yolculuğuna uğurlandı.

Şehid El-Enis Nablus'ta son yolculuğuna uğurlandı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (15 Haziran Perşembe) sabah erken saatlerde, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'a düzenledikleri baskında bir genç şehit edilirken, biri ağır olmak üzere iki kişi de yaralandı. İşgalciler aynı zamanda esir Usame Et-Tavil'in ailesinin evini bombaladılar. 

Nablus'taki Necah Hastanesi kaynaklarının verdiği bilgilere göre El-Ayn Mülteci Kampı ahalisinden Halil Yahya El-Enis isimli genç Nablus'a baskın düzenleyen işgalci askerlerin mermileriyle hayatını kaybetti. İki kişinin de yaralandığı, ayrıca onlarca kişinin işgal güçlerinin attığı gaz bombalarından etkilendiği belirtildi. 

Şehid El-Enis görkemli bir cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Nablus'u basmaları ve esir Usame Et-Tavil'in evini kuşatmaya almaları karşısında Filistinli gençlerin onlara kararlılıkla karşı koyduklarını ve mücadele ettiklerini dile getirdi. 

Hastane kaynakları yaralanan gençlerden birinin başından ve baldırından isabet aldığını ve durumunun ağır olduğunu, ayrıca bir kişinin de araçla çarpma sonucu yaralandığını bildirdi. 

İşgal güçlerinin Filistin Kızılayı ekibinin yaralılara ve gaz bombalarının tesiri altında kalan evlere müdahalede bulunmak, zor durumda olanları hastaneye nakletmek için olay yerlerine yanaşmalarına engel olduğuna dikkat çekildi. İşgal güçlerinin bir ambülansın üzerine de gaz bombası attıkları bilgisi verildi.

İşgalci askerler 20 Şubat Pazartesi günü Shavi Shamron eylemini gerçekleştirenler arasında yer alan Usame Et-Tavil'in ailesine ait evin yıkım işlemini gerçekleştirmek için hazırlık çalışmaları yapmak amacıyla ölçümlerini almışlardı. İşgalci askerler aynı zamanda evde ikamet eden aileye de evin yıkılmasının düşünüldüğünü bildirmişlerdi. 

Güvenlikle ilgili kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler 20 Şubat'ta esir Et-Tavil'in evini basarak babasına, evlerinin yıkılmasının düşünüldüğünü, ilgili organlardan kararın çıkmasından sonra yıkım işleminin gerçekleştirileceğini hatırlatarak evi bir an önce boşaltmalarını istemişti.

İşgal güçleri Usame Et-Tavil'i 11 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Shavi Shamron eylemine karışmakla itham ediyor. Aslanlar Yuvası grubunun üstlendiği bu eylemde bir işgalci asker öldürülmüştü. 

İşgal rejimi bir kişiyi mahkum etmesi durumunda onun bütün aile efradını "suça" ortak sayıyor ve toplu cezalandırma yapıyor. Bundan dolayı eyleme karışmaktan mahkum ettiği direnişçilerin ailelerinin de evlerini yıkıyor.