Sadr'dan 'Uluslararası Direniş Birlikleri' çağrısı

Amerikan askerlerinin Irak'tan çıkarılmasını yeterli görmediğini belirten Mukteda Sadr, 'Uluslararası Direniş Lejyonları' kurulması çağrısında bulundu.

Sadr'dan 'Uluslararası Direniş Birlikleri' çağrısı

Mukteda Sadr, İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in ABD tarafından Bağdat’ta suikaste uğraması karşısında ‘Uluslararası Direniş Lejyonları’ kurulması çağrısı yaptı. Sadr, Irak parlametosunda Amerikan askerlerinin ülkeden çekilmesi kararını yeterli bulmadığını belirterek, ‘yerel ve yabancı milis güçlerine birleşme’ çağrısında bulundu.

Aynı zamanda parlamentodaki en büyük blokun lideri de olan Sadr, vekillerin oturumu sırasında okunan mektubunda, “Irak’ın egemenliğine karşı Amerikan ihlali ve bölgede yaşanan tırmanma karşısında askerlerin çekilmesi kararını zayıf bir yanıt olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Sadr, meclise hitaben yaptığı açıklamada ABD’yle Irak arasında Amerikan askerlerinin varlığına izin veren güvenlik anlaşmasının derhal iptal edilmesi, Amerikan Elçiliği’nin kapatılması, Amerikan askerlerinin aşağılayıcı bir şekilde ülkeden atılması ve ABD’yle iletişime geçmenin suç olarak tanımlanması çağrısında bulunan Sadr, mektuba şöyle son verdi: “Son olarak, özellikle Irak’taki direniş gruplarına ve daha genel olarak Irak dışındaki gruplara derhal biraraya gelip, Uluslararası Direniş Lejyonları kurma çağrısında bulunuyorum.”

Sputniknews