Rusya'nın Ukrayna işgali birçok ülkede protesto edildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dünya çapında tepki topladı. Rus temsilcilik binalarının önünde ya da bulundukları şehrin sembolik mekanlarında toplanan savaş karşıtları, Rusya'nın saldırılarını protesto etti.

Rusya'nın Ukrayna işgali birçok ülkede protesto edildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dünya çapında tepki topladı. Ülkelerinden uzaktaki Ukraynalılar ve savaş karşıtları birçok kentte Rus temsilcilik binalarının önünde ya da bulundukları şehrin sembolik mekanlarında toplanarak Rusya'nın saldırılarını protesto etti.

Vladimir Putin'i hedef alan pankartlar taşıyan protestocular "Putin'i durdur", "Ukrayna direnecek" şeklinde sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen eylemde NATO'nun işgaldeki rolü eleştirildi.

İtalya'nın başkenti Roma'daki eylemler Colosseum önünde yapıldı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, Ukrayna vatandaşları da dâhil çok sayıda protestocu kentteki Rusya Büyükelçiliği'ne yürüdü.

İngiltere'nin başkenti Londra'da protestocular başbakanlık ofisi etrafında bir araya gelerek, Rusya'ya yönelik daha fazla yaptırım çağrısında bulundu.

Portekiz'de ise yüzlerce gösterici Rusya'ya daha fazla yaptırım istedi.

ABD'de yaşayan Ukraynalılar, Beyaz Saray'ın karşısındaki Lafayette Meydanı'nda "Rusya'yı durdurun" ve "Rusya'yı SWIFT'ten engelleyin" yazılı dövizler taşıdı.

Atina'da da yüzlerce gösterici savaş karşıtı mesajlarıyla Rusya Büyükelçiliği'ne yürüdü.

İstanbul'da çok sayıda kişi Rusya Büyükelçiliği önünde toplandı. İzmir'de de "Boğazı Rus gemilerine kapatın" çağrısı yapıldı.