Avustralya asker sayısını artırma kararı aldı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 2040 yılına kadar Avustralya Savuma Kuvvetleri’ndeki asker sayısını yüzde 30 artırarak askeri personel sayısını 80 bine çıkartacaklarını açıkladı.

Avustralya asker sayısını artırma kararı aldı

Başbakanlığın resmi internet sitesinden yazılı açıklamada bulunan Başbakan Morrison, önümüzdeki 18 yıllık dönemde Avustralya Savuma Kuvvetleri’nin (ADF) kalıcı personel sayısını 18 bin 500 artırarak 80 bine çıkartacaklarını ve bunun da 38 milyar Avustralya Doları (yaklaşık 27,7 milyar ABD Doları) tutarında olacağını söyledi.

Yapılacak asker sayısındaki artışı "Avustralya tarihinde barış zamanında yapılan en büyük artış" olarak değerlendiren Morrison, asker sayısını artırmalarının ADF’nin Avustralyalıları güvende tutması için gerekli olduğunu belirterek “Dünyamız giderek daha belirsiz hale geliyor, bu nedenle önümüzdeki on yıllarda insanlarımızı ve ulusal çıkarlarımızı korumak için şimdi adımlar atmamız önemli.’’ dedi.

Başbakanı Scott Morrison, 7 Mart 2022’de yaptığı açıklamada, Avustralya’nın doğu kıyalarında 10 Avustralya milyar doları (yaklaşık 7,4 milyar ABD doları) değerinde nükleer denizaltı üssü inşa edeceklerini duyurmuştu.