Rusya’nın taleplerine ABD'den cevap: Her şeye hazırız

ABD’nin Moskova Büyükelçisi, Rusya’nın güvenlik garantisi taleplerine dair Washington’ın cevabını içeren mektubu Rusya Dışişleri Bakanlığı’na teslim etti. "Biz her iki duruma da hazırız" diyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken teslim edilen belgeye dair yaptığı açıklamada, "Cevabımız ABD'nin diyaloğa açık olduğunu ve diplomasiyi tercih ettiğini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın taleplerine ABD'den cevap: Her şeye hazırız

Ukrayna-Rusya sınırındaki hareketlilik, diplomasi trafiğini artırdı. ABD Rusya'nın güvenlik garantisi taleplerine dair cevabını Moskova Büyükelçisi aracılığıyla Rusya Dışişleri Bakanlığı'na iletti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken teslim edilen belgeye dair açıklamada bulundu.

"Rusya'ya gönderdiğimiz mektup kamuoyu önünde söylediklerimizin tekrarıdır. Belge, ABD ve müttefiklerinin endişelerini içeriyor. Cevabımız ABD'nin diyaloğa açık olduğunu ve diplomasiyi tercih ettiğini yansıtıyor."

ABD'nin cevabının Ukrayna ve Avrupalı müttefiklerle tam uyumlu olduğunu söyleyen Blinken, NATO'nun ise Rusya'ya cevabını ayrıca ileteceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan’ın, ülkesinin, Rusya’nın güvenlik garantisiyle ilgili teklifine yazılı cevabını, Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko’ya teslim ettiği belirtildi.

Açıklamada, ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nin talebi üzerine Sullivan ve Gruşko arasında görüşme gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, "ABD Büyükelçisi, daha önce Rusya’nın sunduğu güvenlik garantisine ilişkin ikili anlaşma taslağına, ABD idaresinin yazılı cevabını teslim etti." ifadesine yer verildi.