Rusya'dan ABD-Taliban barış görüşmelerine ilişkin açıklama

Rusya'nın Birlemiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nebenzia, ABD ile Taliban arasındaki barış görüşmelerine ilişkin, ''Afganistan öncülüğünde barışçıl bir çözüm istiyoruz. Bir anlaşmaya varılırsa destekleyeceğiz." dedi.

Rusya'dan ABD-Taliban barış görüşmelerine ilişkin açıklama

BM Güvenlik Konseyi’nin eylül ayı dönem başkanlığını devralan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD ile Taliban arasındaki barış görüşmelerini değerlendiren Nebenzia, ABD ile Afganistan konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Afganistan'ın diğer ülkelerden gelen "militan akını" ile karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Nebenzia, "Bizim Afganistan'da bir ajandamız yok. Afganistan öncülüğünde barışçıl bir çözüm istiyoruz. Bir anlaşmaya varılırsa destekleyeceğiz." dedi.

''Libya zor bir bulmaca''

Libya'daki krizi ilişkin de değerlendirmede bulunan ve sorunun karışık olduğunu ifade eden Nebenzia, ''Libya kırık bir cam gibi ve bu kırık camı bir araya getirmek zor. Libya zor bir bulmaca, zor bir dosya, belki de Suriye'den bile daha zor.'' dedi. Nebenzia, Rusya'nın Libya'da meşru hükümeti desteklediğini sözlerine ekledi.

AA