Reisi: Dünyadaki kötülük ekseninin merkezinde ABD var

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD'nin şer ekseninin merkezinde olduğunu ve Washington'un, BM Güvenlik Konseyinde Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmesine tepki gösterdi.

Reisi: Dünyadaki kötülük ekseninin merkezinde ABD var

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran'da düzenlenen Uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışmalarının kapanış töreninde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında ABD'nin, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) Cezayir'in sunduğu Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmesine tepki gösteren Reisi, ''İslam ülkeleri Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v) öğretilerine uysaydı, ABD, Gazze'deki ateşkesle ilgili birçok karar tasarısını veto etmeye cesaret edebilir miydi? Amerika'nın bu korkunç suçu işlemesi mümkün değildi.'' dedi.

ABD’yi "kötülük ekseni"nin ana üyesi olarak nitelendiren Reisi, "Gazze tüm onuryla kötülüğe karşı duruyor. Kur'an’dan uzak durulduğu için Filistin'e bu kadar zulüm yapılıyor. Bunun çözümü, Kur'an'a dönmek, Kur'an-ı Kerim, Peygamber ve Ehl-i Beyt eksenli bir İslam ümmeti oluşturmak ve Kur'an-ı Kerim ayetlerine uymaktır.’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Gazzelilerin ABD destekli İşgalci İsrail’in saldırganlığına karşı kararlılığını överek, Gazze halkının Kur'an öğretileri doğrultusunda zulme direndiğini kaydetti.