Prens Selman Evanjelik Hristiyanları ağırladı

Veliaht Prens Selman, Cidde’deki sarayında Evanjelik Hristiyan Liderler Delegasyonu Başkanı Joel Rosenberg ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Prens Selman Evanjelik Hristiyanları ağırladı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cidde’deki Selam Sarayı’ndaki ofisinde  Evanjelik Hristiyan Liderler Delegasyonu Başkanı Joel Rosenberg ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Görüşmede, birlikte yaşama ve hoşgörüyü teşvik etmenin yanı sıra radikalizm ile mücadelede ortak çaba göstermenin önemi vurgulandı.

Söz konusu toplantıya, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prenses Rima bint Bender bin Sultan, Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Dr. Muhammed el- İsa ve Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr de katıldı.

Prens Selman, Kaşıkçı cinayetinden sonra da aynı heyetle görüşmüştü

Prens Muhammed Bin Selman ile Evanjelik heyet arasında nelerin konuşulduğuysa tam olarak açıklanmamıştı. Yapılan kısmi açıklamalarda, Prensin “Kaşıkçı Cinayeti”yle ilgisinin bulunmadığı savunulmuş. Görüşmede “İran” ve “Müslüman Kardeşler”in yanı sıra, “Türkiye” ve “Rusya” gibi bölgesel aktörler de gündeme gelmişti.

Joel Rosenberg, Prensin İsrail-Filistin çatışmasıyla Suudiler ile İsrail arasındaki yakınlaşma hakkında konuştuklarını da açıklamıştı. Ancak Prens nedense İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili bölümün kamuoyuyla paylaşılmamasını istemişti.

Ajanslar