PKK/YPG'liler Fransa Senatosunda! Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı!

PKK/YPG elemanları Fransa Senatosu'nda ağırlandı. Dışişleri Bakanlığına çağrılan Fransa Büyükelçisi Herve Magro'ya PKK/YPG’nin, Fransa Senatosunda ağırlanmalarının ve "onur madalyasıyla ödüllendirilmelerinin" Türkiye tarafından kabul edilmediği ve bu olayın kuvvetle kınandığı vurgulandı.

PKK/YPG'liler Fransa Senatosunda! Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı!

Magro ile yapılan görüşmede, Türkiye'nin Fransız makamlarından terörle mücadele kapsamındaki beklentileri yinelenerek, Fransa’dan, PKK’nin Suriye’deki uzantılarına uluslararası meşruiyet kazandırma çabalarına prim vermemesi; Türkiye’nin sınırlarının ve Türkiye halkının güvenliği ile Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasını desteklemesi ve müttefiklik ruhuna uygun şekilde dayanışma sergilemesi talep edildi. 

Sosyal medya hesabından "Bu rezaleti şiddetle kınıyoruz" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'de, şunları kaydetti:

"Terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanması, Fransa adına utanç vericidir. Bu, aynı zamanda Türk-Fransız dostluğunu hedef alan provokatif bir eylemdir. Bu rezaleti şiddetle kınıyoruz. Fransa Senatosu'nun teröristlerin yuvası haline getirilmesi, tüm demokratik değerler için tehdittir. Fransa Senatosu, terörle mücadele değerlerini savunmalıdır. Teröristlere madalya takılması demokrasiye hakarettir."