Yapıcıoğlu: Mutlak kötülük olan siyonizme karşı insanlığın ortak bir mücadeleye girişmesi gerekir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "mutlak şer, mutlak kötülük" olan siyonizm ile insan olan herkesin ortak bir mücadeleye girişmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdulvakhed Niyazov başkanlığında Sir Iqbal Sacranie, Zwelivelile Mandela, Mohamed Ali Harrath, Ayman Zeidan, Shihabudin Guseynov, Naim Elghantour, Jeffrey Monson, Rustem Hamidoglu, Tayyip Israfil ve Abdeldzhalil Niyazov'dan oluşan bir heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yapıcıoğlu, heyettekilerle tek tek tanıştıktan sonra çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yapıcıoğlu, 10 aydan fazladır Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekerek, "Dünyayı daha güzel, daha yaşanılır kılabilmek adına uğraş veren insanların organizasyonu maalesef güçlü değil. Siyonizmin 10 ayı aşkın bir süredir bütün insani değerlere karşı girişmiş olduğu bu soykırım ve katliamdaki cüreti onların sahip oldukları teknolojik silahlar ya da başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üyesi olan Amerika ve onunla birlikte hareket eden İngiltere gibi ülkelerin desteğinden ziyade onların karşısında bu kötülüğü durdurulması gerekenlerin dağınıklığıdır, organize olamamasıdır. Eğer iyiliği, kardeşliği, barışı, adaleti yaymak isteyenler birlik olabilseler, güçlerini toplayabilseler, onlar kötülüğü yaymak adına ve insani değerleri yok etmek üzere bu kadar cesurca davranmazlar." ifadelerine yer verdi.

"Mutlak şer ile insan olan herkesin ortak bir mücadeleye girişmesi gerekir"

Müslümanların, birçok ortak noktasının olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bizleri bir kılan bu noktalarda birbirimize daha fazla yardımcı olup mutlak kötülük olan siyonizme karşı eğer mücadele edemezsek siyonist olmayan yahudilerde dahil bütün farklı inançlara mensup kişilerin çok büyük bir zararla karşılaşacağını görmek için artık zaman gelmiştir diye düşünüyorum. Bu nedenle biz özellikle şu anda Filistin meselesi çok gündemde olduğu için Faslı Taha Abdurrahman'ın tabiriyle 'mutlak şer, mutlak kötülük' ile insan olan herkesin ortak bir mücadeleye girişmesi gerekir ve mutlak kötülüğün kaybetmesi muhakkaktır. Onun kazanması asla mümkün değildir. Bu bir zaman meselesidir ama o zaman meselesi onun uzak bir gelecekte değil, yakın bir gelecekte olabilmesi için iyilik safında, insanlık safında yer alan herkesin güçlerini birleştirmesi ve bu konuda çabaların artırılması gerekir." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, "Biz bu manada insani değerleri savunan, insanların, kişilerin ya da grupların birbirlerine yakınlaşması ve birbirine yardımcı olacağı her türlü girişimi değerli buluyoruz, olumlu buluyoruz ve inşallah inanan insanları birbirine daha fazla yakınlaştıracak her türlü çalışmanın da bereketlenmesine için bize düşen bir şey varsa, katkı sunmaya hazır olduğumuzu burada beyan etmek istiyoruz." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında Gazze soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında partisi tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç ilgili bilgi verdi.

Görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. (İLKHA)