PKK’ye yönelik operasyonda konsey üyesi öldürüldü

MİT, kırmızı kategoride yer alan, PKK/HPG'nin konsey üyesi Yunus Demir'i, Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla öldürdü. Millî Savunma Bakanlığı ise son bir haftada 44 PKK/YPG öldürüldüğünü açıkladı.

PKK’ye yönelik operasyonda konsey üyesi öldürüldü

Alınan bilgiye göre MİT, arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK/HPG'nin konsey üyesi "Şivan Gever" kod adlı Yunus Demir'i hedef listesine aldı. Pençe-Kilit bölgesinde, saldırı hazırlığındaki PKK’li grubu eğittiği belirlenen Demir'in, Irak'ta Türkiye güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden bizzat sorumlu olduğu tespit edildi. MİT, sahaya sürdüğü özel eğitimli ajanlarının uzun süren çalışmaları sonucu Demir'in, Irak'ın Gara bölgesinde olduğunu belirledi. Demir ve beraberindeki PKK’liler, MİT'in operasyonuyla öldürüldü.

Son bir haftada 44 PKK/YPG elemanı öldürüldü 

Millî Savunma Bakanlığı faaliyetlerine ilişkin olarak Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan basık açıklamasında verilen bilgilere görede, son bir haftada 44 PKK/YPG'linin öldürüdüğü açıklandı.