Filistinli şehidler son yolculuğuna uğurlanıyor

İşgal ordusunun bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’da düzenlediği baskınlar sırasında yaşanan çatışmalarda beş Filistinli şehit oldu.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirdiği baskınlar sırasında yaşanan çatışmalarda beş Filistinli şehit oldu.

İşgal rejimi medyası, işgal ordusunun ve özel kuvvetlerin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Hamas üyelerine yönelik operasyonlar sırasında Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda dört Filistinliyi “etkisiz hale getirdiğini” bildirdi.

Konuyla ilgili yayınlanan haberlerde ayrıca bu sabah erken saatlerde yaşanan çatışmalarda iki işgal askerinin de ağır yaralandığı belirtildi.

Cenin’in batısındaki Burgin beldesinde bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle çatışmaya girerek şehit olan 22 yaşındaki Üsame Yasir Subh, çok sayıda kişinin katıldığı kalabalık cenaze töreniyle toprağa verildi.

Şehit gencin naaşı Cenin Devlet Hastanesi’nden alınarak Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı caddelerinde dolaştırıldıktan sonra Burgin beldesine götürüldü.

Ailesinin son bir kez daha bakıp veda etmesinin ardından Subh, belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar işgal güçlerinden intikam alınmasını, direniş yolunun sürdürülmesini ve Batı Şeria’da direnişin elinin serbest bırakılmasını isteyen, işgalcilerin cinayetlerine karşı koymanın tek yolunun direniş olduğunu ifade eden sloganlar attı.