Peygamber Sevdalıları ‘Mevlid Haftası’nda etkinlikler düzenleyecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı, “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” programı kapsamında "İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası" temasıyla ‘Mevlid Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.

Peygamber Sevdalıları ‘Mevlid Haftası’nda etkinlikler düzenleyecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, 2021 Nisan ayı Mevlid Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu.

Teymur açıklamasında, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i (Aleyhi Salâtu Vesselam) anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında çok yönlü etkinliklerin düzenleneceği bir kutlu mevsime daha girdiklerini söyledi.

“Sonsuz kerem sahibi Rabbimiz; halkımızı, Peygamber sevdasıyla buluşturacak ve birleştirecek bu kutlu ve nurlu mevsime bizleri bir kez daha ulaştırdı” diyen Teymur, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak ‘Hazreti Peygamberi (Aleyhi Salâtu Vesselam) Anlama ve Sünnetini Yaşama’ adıyla düzenleyecekleri “Mevlid Haftası” etkinliklerine Bismillah diyerek başladıklarını belirtti.

“İnsanları huzur, selamet ve sıhhate götürecek tek yol Peygamber etrafında buluşmaktır”

Bu seneki temalarının ‘İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası (Aleyhi Salâtu Vesselam)’ olacağını anlatan Teymur, şöyle devam etti:

“Vakıf olarak halkımızın sağlık ve selameti önceliklerimizin arasındadır. Bu sebeple geçen yıl etkinliklerimizi icra edemedik. İnşallah bu salgın musibetinden tez zamanda kurtulup bir an önce yüzbinler halinde meydanlarda buluşup Peygamber sevdamızı haykıracağız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak inanıyoruz ki insanları huzur, selamet ve sıhhate götürecek tek yol ‘İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası (Aleyhi Salâtu Vesselam)’ etrafında buluşmaktır. Biz de her zaman ve her ortamda, özellikle Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliklerinde bu gerçeği sunmaya çalışacağız.”

Teymur, Peygamber sevdalısı tüm halkı; erkek kadın, genç yaşlı ve çocuk demeden bu sene 5 ile 11 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Mevlid Haftası etkinliklerini takip etmeye ve bu etkinlere katılmaya davet ettiklerini belirtti.

“Tüm etkinlikler paylaşılacak”

Etkinliklerinde salgın koşullarını göz önünde bulundurarak maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi tedbirlere özellikle dikkat edeceklerini vurgulayan Teymur, yapacakları etkinliklerle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bu kutlu haftanın anısına 5 Nisan Pazartesi İstanbul ve 11 Nisan Pazar Diyarbakır’da stüdyo programları yapma, halkımıza gül dağıtma, anons araçlarıyla halkımıza mevlid coşkusunu yaşatma, stantlar kurarak Peygamber Efendimizi tanıtma, STK’lar arası siyer yarışmaları ve seminerler düzenleyip mevlid okutma, Peygamber Efendimize olan sevgi ve muhabbetimizi ifade eden görsellerle caddelerimizi süsleme, vakfımızın sitesinde Peygamber için özel ziyaretçi köşesi açıp Peygamber sevdalısı halkımızın duygu ve düşüncelerini yansıtmalarına çalışacağız. Tüm bu çalışmaları da Rehber TV’den, Vakfımızın sosyal medya hesaplarından sizlerle paylaşacağız inşallah.”

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu etkinlikleri mevlid haftasında düzenleyeceklerini dile getiren Teymur, halkı ve esnafı da bu haftaya katkı sunmaya davet ettiklerini söyledi.

“Bu haftanın hayır ve bereketinden istifade edelim”

Teymur “Peygamber sevdalısı halkımız ve esnafımızdan da imkânları dâhilinde gül dağıtarak, salavat seferberliğimizi yaygınlaştırarak, esnafımızın müşterilerine şeker ve gül suyu dağıtıp indirim kampanyaları düzenleyerek, iş yerleri ve caddelerini bu haftanın anısına süsleyerek bu kutlu haftaya katkı sunmalarını ve bu haftanın hayır ve bereketinden istifade etmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da 11 Nisan Pazar günü "İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası" temasıyla düzenlemeyi planladıkları açık hava etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal ettiklerini açıklamıştı.

İLKHA