Peygamber Sevdalıları Adana Merkez Camii’nde bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Merkez Camii’nde bayramlaşma merasimi düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü bayramlaşma merasimi düzenledi. Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda öğle namazına müteakip gerçekleşen programa katılanlar salavatlar eşliğinde bayramlaştı.

Bayramlaşma merasimine, Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye dernek yetkililerinin yanı sıra HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin hep bir ağızdan salavatlar getirerek bayramlaştığı programda lokum ikram edilip gül suyu dağıtıldı.

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya,  bayramların toplumda; sevgi, kaynaşma ve muhabbet bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Bayram vesilesiyle insanların akraba, komşu ve dostlarıyla bir araya gelip sıla-i rahim yaptığını ifade eden Yalçınkaya, Platform olarak bundan dolayı bayramlaşma merasimlerini önemsediklerini ve yıllardır bu tür etkinliklere imza attıklarını söyledi.  Yalçınkaya, bayramın İslam ümmetinin vahdetine ve kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunup İslam âleminin bayramını tebrik etti.

Bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin manevi bir ortam oluşturduğunu söylediler. Düzenlenen organizasyondan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin her bayram devam etmesini istediler.

Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden Peygamber Sevdalısı Adanalılar, daha sonra dağıldılar.

İLKHA