Pakistan'ın 'atanmış' başbakanı yemin ederek görevine başladı

Pakistan Ulusal Meclisinde yapılan oylama sonucu başbakan olarak atanan Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif, yemin ederek görevine başladı.

Pakistan'ın 'atanmış' başbakanı yemin ederek görevine başladı

Pakistan'da parlamentoda dün yapılan güvensizlik oylaması sonucu seçimle iş başına gelen İmran Han hükümeti düşürülmüştü.

Mecliste yapılan oylamada İmran Han'ın yerine Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif seçilmişti.

Cumhurbaşkanı Arif Alvi’nin rahatsız olması sebebiyle yemin töreni, Cumhurbaşkanı Vekili ve Senato Başkanı Sanjrani tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleştirilen yemin töreninde Senato Başkanı Sanjrani'nin okuduğu yemin metnini tekrarlayan Şerif, Pakistan'ın 23. başbakanı oldu.

İmran Han: Komplonun arkasında ABD var!

Öte yandan yaşananların bir dış müdahale sonucu meydana geldiğini dile getiren Başbakan İmran Han, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Çarşamba günü Yatsı namazından sonra Peşaver'de halka açık bir toplantıya hitap edeceğim.Dış müdahale üzerine yaşanan hükümet değişikliği sonraki ilk toplantım olacak.Tüm halkımızın bu toplantıya tüm gücüyle katılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Pakistan'da halk meydanlara indi: İmran Han'a büyük destek

İmrah Han daha öncede, güven oylamasında hükümetinin düşürülmesi halinde, muhalefetin kuracağı bir hükümeti tanımayacağını söylemişti.

Han, Pakistan'da "ithal edilmiş" bir hükümeti asla kabul etmeyeceğini belirterek, tüm ülkeyi meydanlara inmeye davet etmişti.