Darul Ulum Nadwatul Ulema El-İslami Medresesine saldırı: 7 ölü, 20 yaralı

Bangladeş-Myanmar sınırındaki bir mülteci kampında bulunan Darul Ulum Nadwatul Ulema El- İslami Medresesine düzenlenen saldırıda 7 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişide yaralandı.

Darul Ulum Nadwatul Ulema El-İslami Medresesine saldırı: 7 ölü, 20 yaralı

Benarnews ve Bangladeş basınında yer çıkan haberlere göre silahlı kişiler Cuma günü Bangladeş'teki Rohingya Mülteci Kampı'nda bulunan Darul Ulum Nadwatul Ulema El-İslami kurumuna ait yatılı öğrencilerin kaldığı medreseye saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişide yaralandı. Yaşamını yitirenlerden 3 kişinin medresede hoca olduğu açıklandı.

Bölge polis şefi, saldırganların Myanmar sınırı yakınlarındaki Cox's Bazar'daki Balukhali Mülteci kompleksindeki yatılı medresede kalan öğrencileri yakın mesafeden silahla ve bıçakla vurduklarını açıkladı.

27 bin kişinin kaldığı Balukhali Mülteci Kampına takviye polis güçleri gönderildi. Olaydan sonra saldırganlardan bir kişinin yakalandığı duyuruldu. 

Saldırılar Myanmar'dan gelen 900 binden fazla mülteciyi barındıran kamplarda gerginliğin tırmanmasına sebep oldu. 

Saldırı şafak vaktinden önce gerçekleştirildi

Görgü tanığı Rafiq, sopa, pala ve ateşli silahlarla donanmış yaklaşık 100 maskeli adamın Balukhali Mülteci yerleşiminin bir bölümüne girdiğini söyledi.

"Silahlı adamlar yakındaki evlere saldırmaya başladı. Medreseden bazı insanlar çevredekilerin feryadı nedeniyle dışarı çıktılar. Daha sonra saldırganlar bu insanlara pala ve ateşli silahlarla bir saldırı başlattı." dedi.

"İnsanların çoğu medreseden kaçtı ve hayatlarını kurtarmak için camiye saklandı. Medreseye saldırı haberleri yayılırken, daha fazla insan olay yerine koştu ve saldırganlar kaçtı."

Saldırıdan sağ kurtulan 12 yaşındaki bir çocukta kardeşinin öldüğü saldırıya tanık olduğunu söyledi.

"Medresede uyuyorduk. Birden geldiler ve öğretmenlerimize palalarla saldırdılar. Bazılarını palalarla, bazılarını da silahla öldürdüler." dedi.

"Kaçamadık. Sonra abim geldi ve onu da vurarak öldürdüler. Sonra gittiler."

Habernas