Pakistan'da İsraille normalleşme karşıtı mitinge dev katılım

Pakistan Alimler Birliği ve Cemaatul İslami önderliğinden Pakistan'ın Karaçi Kenti'nde Siyonist İsrail ile normalleşmeyi kınayan mitinge yüzbinlerce kişi katıldı.

Pakistan'ın Karaçi Kenti'nde Cemaatul İslami, Jamiat Ulema-e Pakistan, Avami Ulusal Partisi, Belucistan Ulusal Partisi ile birçok partinin ortaklaşa düzenlediği mitinge yaklaşık bir milyon kişi katıldı.

Kalabalık kitleye konuşan Mevlana Fazlur Rahman, 'işbirlikçi rejimler siyonist israil ile ihanet anlaşması imzlayarak Müslümanları sırtlarından vurmuştur. Pakistan yönetimi ve halkı hiçbir zaman siyonist rejim ile anlaşmayacaktır. Pakistan milleti, kanlarının son damlasına kadar Filistinlilerin yanında olacak, Filistinliler ve El Aksa Camii Siyonistlerden kurtulana kadar asla sessiz kalmayacaklar' dedi.

Siyasi parti temsilcileri mitingde söz alarak Filistin ve Kudüs Davasına olan bağlılıklarını dile getirerek, siyonist rejimi ve ihanet anlaşmasına imza atan Arap yönetimlerini kınadılar.

Programa canlı bağlantı ile bağlanan Hamas Lideri İsmail Heniyye ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri'de birer konuşma yaptılar.

Şeyh İkrime Sabir konuşmasında, 'Bu büyük buluşma dolaysıyla buradan bütün Dünyadaki Müslümanlara bir mesaj göndermek istiyorum. Birlik olun ve saflarınızı kenetlendirerek düşmana karşı yürüyün.' dedi.

İsmail Heniyye ise konuşmasında, Hamas hareketinin, etrafı Yüce Allah tarafından mübarek kılınan Filistin topraklarından taviz vermeyeceğini, işgal rejimine karşı kapsamlı direnişi sürdüreceğini vurguladı. Filistin, Mescidi Aksa ve Kudüs davasının, sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil, bütün İslam âleminin ortak meselesi olduğunun altını çizdi.

Heniyye, çok sayıda İsrail karşıtı Müslümanın iştirak ettiği yürüyüşe öncülük eden Pakistan İslam Âlimleri Birliği’ne teşekkür etti.

Heniyye, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamasında, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Filistin davasını net bir şekilde desteklemeyi sürdüreceği yönündeki sözlerini övgüyle karşılayıp tebrik etti.

Habernas.com