Pakistan: Cami saldırısında Taliban liderinin kardeşi yaşamını yitirdi

Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta kentinde bir camide meydana gelen patlamada en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Pakistan: Cami saldırısında Taliban liderinin kardeşi yaşamını yitirdi

Dawn gazetesinde yer alan habere göre, Ketta'nın Kuçlak bölgesinde bir camide cuma namazı sırasında minberin altına yerleştirilen zaman ayarlı bombanın infilak ettirilmesi sonucu en az 4 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

Taliban'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Pakistan'da patlama yaşanan camide Afgan Taliban liderinin kardeşinin de aralarında olduğu en az 4 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla da yaralı var.

Polis ölü sayısının artabileceğini söylerken ölenler arasında cami imamının da olduğu bildirildi. Patlama Pakistan'ın Ketta kentine 25 km uzaklıktaki bir camide yaşandı.

Taliban lideri Hibatullah Akhundzada'ın kardeşi Hafiz Ahmedullah'ın olayda hayatını kaybettiği, oğlunun ise yaralandığı bildirildi. Taliban'a yakın kaynaklara göre Akhunzasda patlama esnasında camide değildi ve caminin Taliban mensuplarınca ziyaret edildiği biliniyordu.

Euronews