Pakistan Cemaat-i İslami'den Filistin'e destek gösterisi: Ey yöneticiler ABD’den korkmayın

Pakistan'ın Peşaver kentinde, Filistin'e ve Gazze direnişine destek için Cemaat-i İslami (JI) Partisi tarafından düzenlenen gösteriye on binlerce kişi katıldı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Cemaat-i İslami Partisi tarafından organize edilen ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün de destek verdiği yürüyüşe on binlerce kişi katıldı.

Gösteride sık sık Lebbeyk ya Mescid-i Aksa, Lebbeyk ya Gazze nidaları yükseldi. Siyonist israil rejimi aleyhine sloganlar atılırken, Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

Cemaat-i İslami Partisi liderlerinde Hafız Naimur Rahman, burada yaptığı konuşmada, ‘Pakistanlı yöneticiler! Amerika'dan korkmayın, onların orduları nereye giderse gitsin yenilgiye uğrar.

Ne oluyor da ne zaman Amerikan konsolosluğuna doğru gitmeye çalışsak, bunca polis, bütün ordu, bütün kurumlar harekete geçiyor, Amerika'da ise Beyaz Saray önünde protesto var. Cemaat-i İslami bir karar aldığımız zaman hiçbir kuruluş onu durduramayacaktır. Yöneticilerimiz sessiz kalsa da Pakistan halkı Gazze halkının yanındadır.’ Dedi.

Peşaver'deki Gazze Milyon Yürüyüşü'ne katılanlar Filistinli kardeşlerine güçlü bir mesaj gönderdiler: Ümmet kararlılıkla yanınızdadır. Zafer senin kaderinde! İşgalci İsrail ve destekçilerinin yenilgisi çok uzakta değil. Siyonist İsrail'le iş birliği yapanlar, çok geçmeden aşağılanmayla karşı karşıya kalacaklar.