Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 30 ölü

Başkent Bangui’yi ele geçirme girişiminde bulunan militanlar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 30 militan öldürüldü.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 30 ölü

Konuya ilişkin açıklamayı Başbakan Firmin Ngrebada yaptı. Ngrebada, 5 militanın da yakalandığını belirtti.

Çatışmalarda BM Barış Gücü askerlerinden 1 ölü, 1 de yaralı var.

Militanların hedefi başkent

OAC’nde dün sabah saatlerinde militanların oluşturduğu Değişim İçin Vatanseverler (CPC) koalisyonu, Bangui’yi ele geçirmek için saldırı başlatmıştı.

Başkent’in kuzey bölgelerinden şehre giriş yapmak isteyen militanlar ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve ardından, isyancıların OAC Silahlı Kuvvetleri ve BM Barış Güçleri tarafından püskürtüldüğü duyurulmuştu.

Çatışmalar geçen ay başladı

OAC Anayasa Mahkemesinin, devrik lider François Bozize'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusunu, "insanlığa karşı suç ve soykırıma teşebbüs" ile "Bozize'nin BM yaptırım listesinde olması" nedeniyle kabul etmemesinin ardından 18 Aralık'ta hükümet ile silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Hükümet ve BM, ülkede güvenlik güçleri ile isyancılar arasında 18 Aralık’ta başlayan çatışmaların sorumlusu olarak Bozize’yi göstererek, darbe hazırlığı yapmakla suçlamıştı.

AA