“Kesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır"

Netanyahu’nun Batı Şeria'ya yönelik açıklaması hatırlatılan Erdoğan, Binyamin Netanyahu'nun yaptığı her işin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

“Kesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır"

Bunların yasal olarak bugüne kadar yaptıkları hiçbir şeyin olmadığını vurulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"48'den bu yana yaptıkları her şey yasa dışıdır. Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlara da aykırıdır. Ama tabii Amerika'yı arkalarına almak suretiyle bugüne kadar hep bu adımları atmışlardır. Nitekim başkent meselesinde attıkları adımlarda da yine başı Amerika çekmiştir. Tabii arkasından pek gelen olmamıştır o ayarı mesele. Yine Amerika'nın dayatmasıyla şöyle bir kaç yer bunlara uymuştur ve Golan ile ilgili olarak atılan atımda da yine bunları görüyoruz. Batı Şeria'da da yine bunu görüyoruz. Tabii Amerika böyle bir adım atarken buna Birleşmiş Milletler uymuş mudur? Hayır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden buna olumlu bir şey çıkmış mıdır? Hayır. Sadece aynı takım elbiseyle aynı kravatla çıkıp Amerika'da çıkıp bir basın toplantısı yapmak suretiyle adeta bir oldu bittiye bu işi getirmek istemeleri ve yarın İsrail'de yapılacak seçim öncesi bir seçim yatırımı noktasında böyle bir adımın atılması ve Orta Doğu'ya yeniden bir karanlık gelecek bunların hazırlaması kabul edilebilir bir şey değildir. " 

Erdoğan, bu ziyaretinde bunun da masada olacağını dile getirerek, "Bunu da ayrıca görüşeceğiz. Kesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır ve bu Filistinlilerin topraklarında İsrail'in attığı işgal adımlarından yine bu bir tanesi olmuş olacaktır bu konuda bizler bugüne kadar nasıl Filistinlilerin yanında yer aldıysak, yer almaya devam edeceğiz." dedi.

AA