'Normalleşme kanserinin İslam ümmetinin bünyesinde yayılmasına izin vermemeliyiz'

İstanbul’da düzenlenen 12’nci Uluslararası Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı’nda konuşan Heniyye, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyasına son verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Bu kanserin İslam ümmetinin bünyesinde yayılmasına izin vermemeliyiz” dedi.

'Normalleşme kanserinin İslam ümmetinin bünyesinde yayılmasına izin vermemeliyiz'

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, askeri ve güvenlik ittifaklarına dönüşmeye başlayan işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyasına son vermek için kapsamlı bir plan benimsenmesi çağrısında bulundu.

İstanbul’da düzenlenen 12’nci Uluslararası Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı’nda konuşan Heniyye, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmalarını imzalayan ülkelerin zayıflayacağını ve işgal rejiminin de güçlenmeyeceğini söyledi.

Heniyye, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyasına son verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Bu kanserin İslam ümmetinin bünyesinde yayılmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Kudüs’ün mücadelenin ekseni olduğuna dikkat çeken Heniyye, işgal rejiminin Kudüs’teki ihlallerine karşı koymakla yetinilmemesi ve kentin işgalden kurtarılması için kapsamlı planlar yapılması gerektiğini ifade etti.

Direnişin gücünü geliştirmeye devam ettiğini belirten Heniyye, direnişin stratejik tercihleri olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydetti.

Heniyye, ümmetin farklı kesimleriyle birlikte ortak bir cephe oluşturarak Siyonist düşmanla tarihi mücadeleyi kazanmanın vaktinin geldiğini bildirdi.

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın işgal güçlerinin Kudüs’e ve Gazze’ye saldırılarına cevap olduğuna ve işgal güçleriyle mücadelede önemli bir dönüm noktası teşkil ettiğine değinen Heniyye, Amerika’nın Afganistan’dan çekilmesinin bölgedeki müttefiklerini de zayıflatacağı yorumunda bulundu.