Netanyahu ilk kez itiraf etti: İsrail bir tür izolasyona giriyor

Netanyahu, ilk kez İsrail’in uluslararası izolasyona girdiğini itiraf etti. Muhalefet ise bunu “çılgınlık” ve “ülkeyi felakete sürükleyen yanlış politika” diye niteledi.

Netanyahu ilk kez itiraf etti: İsrail bir tür izolasyona giriyor

Binyamin Netanyahu, ilk kez ülkesinin “bir tür izolasyona” girdiğini kabul etti. İşgalci İsrail'in ordusu radyosuna göre Netanyahu, Maliye Bakanlığı konferansında yaptığı konuşmada, “İzolasyona giriyoruz ve giderek kendi kendine yeten bir ekonomiye uyum sağlamak zorunda kalacağız” dedi.

Netanyahu, İsrail’in kendi silahlarını üretmesi gerektiğini vurgularken, daha önce hükümetin “uluslararası yalnızlığa sürüklendiği” yönündeki eleştirileri reddettiğini hatırlattı.

İngiltere, İspanya ve Kanada gibi birçok Batı ülkesi son aylarda soykırımcı İsrail’e silah satışını durdururken, İngiltere, Fransa, Avustralya, İspanya ve Norveç’in ise BM toplantıları çerçevesinde Filistin devletini tanıma niyetini açıklaması dikkat çekti.

Muhalefet lideri Yair Lapid, Netanyahu’nun sözlerini “çılgınca” olarak nitelendirerek, “Bu durum kader değil, yanlış ve başarısız politikanın sonucudur” dedi. Eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve muhalefet partisi lideri Yair Golan ise Netanyahu’yu “ülkeyi savaş ve kalıcı izolasyona mahkûm etmekle” suçladı.