Nekbe'nin 77. yılında Londra'dan Gazze'ye adalet yürüyüşü

Londra’da binlerce kişi, Gazze’deki soykırımın durdurulması için yürüdü; İngiltere hükümeti ise Soykırımcı İsrail’e silah desteğini hala sürdürüyor.

Londra sokakları, devam eden 77 yıllık Nekbe'yi anmak için İngiltere’nin dört bir yanından gelen binlerce kişiyle doldu. Farklı inanç ve kökenlerden insanlar, Gazze’deki soykırımın durdurulması ve Filistin’in özgürleşmesi için insanlık adına dayanışma gösteriyor.

Filistin için düzenlenen yürüyüşte on binlerce kişi, hükümetten Soykırımcı İsrail’e silah satışını durdurmasını ve İşgalci İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırıma ortak olmaktan vazgeçmesini talep ediyor.

Yürüyüşün ön saflarında, farklı kuşaklardan Filistinliler, ailelerinin İşgalci İsrail tarafından zorla evlerinden sürüldüğünü simgeleyen anahtarlar taşıyor.

Şu anda, İngiltere hükümetinin desteğiyle İşgalci İsrail, Gazze Şeridi’nde 2 milyondan fazla Filistinliyi bilinçli olarak açlığa mahkum ediyor.

Gazze’de 290.000 Filistinli çocuk ölüm tehlikesiyle karşı karşıya, bunların içinde 5 yaşın altındaki 3.500 çocuk acil açlık tehdidi altında.

70.000’den fazla çocuk, İşgalci İsrail’in uyguladığı tam ablukayla ciddi malnütrisyon (ağır beslenme yetersizliği) nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Abluka nedeniyle gıda, ilaç ve yardım malzemelerinin Gazze’ye girişine tamamen engel olunuyor.

Bugün Gazze’ye giren tek şey ise bombalar; bunların bir kısmı İngiltere’de kısmen üretilen uçaklardan atılıyor.