Neçirvan Barzani: İsrail’in Kürdistan’da hiçbir merkezi yok

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “İsrail’in Kürdistan’da hiçbir merkezi yok, daha önce de olmadı. Bu doğru değil, haberler asılsız” dedi.

Neçirvan Barzani: İsrail’in Kürdistan’da hiçbir merkezi yok

Al Sharqiya news televizyonuna konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “İsrail’in Kürdistan’da hiçbir merkezi yok, daha önce de olmadı. Bu doğru değil, haberler asılsız” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, Irak’ın sorunlarına değinerek, çözüme yönelik düşüncelerini paylaştı.

Irak’ın sorunlarının çözümü ve istikrar için tüm siyasi taraf ve bileşenlerin Irak’ın geleceğine yönelik ortak bir bakış açısına sahip olması gerektiğini söyleyen Neçirvan Barzani, geçmiş çabalardan ders alınıp, anayasa temelinde ortaklık ve eşitlik prensipleriyle birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

İşgalci İsrail'in Erbil'de varlığı iddiası

Kürdistan Bölgesi’nde Mossad’a ait bir merkezin olduğuyla ilgili iddiaya yanıt veren Neçirvan Barzani, “Haberin hiçbir temeli yok. İsrail’in Kürdistan’da hiçbir merkezi yok, daha önce de olmadı. Bu doğru değil, haberler asılsız. Bağdat’ta bazı ajans ve haber kuruluşları bunu haber olarak kullandılar. Başka bazı ülkelerin medyasında da bu çok büyütüldü. Sanki İsrail’e ait üs bombalanmış gibi sunuldu” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ne sınırlardan giriş yapan herkesin Bağdat tarafından bilindiğini, sınır kapılarında ve havalimanlarında Bağdat yönetiminin temsilcilerinin olduğunu ve Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ne gelen herkesten haberdar olduğu bir sistemi kullandıklarını kaydeden Neçirvan Barzani, Iraklıların tüm yaşamının siyasete dönüştüğünü ancak Iraklıların bir çok sorununun olduğunu ifade etti.

Her şeyi siyasileştirmeye çalışanların hizmet etmekten kaçtıklarını söyleyen Neçirvan Barzani, “Başka şeyleri saklamak istiyorlar. Ancak Irak’ta hizmet ve gelişime odaklanılmalı. Irak’ın bir çok sorunu var” dedi.

K24