Nasrallah: Tel Aviv'e 1,5 km uzaklıktaki askeri istihbarat üsssünü hedef aldık

Günün en sıcak haberlerinden biri İşgalci İsrail'in Lübnan'ın güneyini hedef alan saldırıları oldu. Hizbullah, İşgalci İsrail'in, direnişin saldırısını engellediği iddialarının gerçeğe aykırı olduğunu açıkladı.. Hamas da Hizbullah'ın misillemesini Siyonist İsrail'e atılmış güçlü bir tokat olarak niteledi.

Nasrallah: Tel Aviv'e 1,5 km uzaklıktaki askeri istihbarat üsssünü hedef aldık

Hizbullah, Fuad Şükür suikastına misilleme olarak başlattığı saldırıların İşgalci İsrail tarafından önlendiğine dair iddiaların gerçeklere aykırı olduğunu belirtti.

"İşgalci İsrail'in gerçekleştirdiği 'önleyici eylem' ve direnişin saldırısını engelleme iddiaları, sahadaki gerçeklerle tutarsızdır" ifadelerini kullandı.

Hizbullah Lideri Nasrallah, tüm Lübnan dronlarının İşgalci İsrail'in Hava sahasına geçtiğini söyledi. Sivil alanların vurulmadığını ve Tel Aviv'e yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki İsrail askeri istihbarat üssünün hedef alındığını ifade etti.

Nasrallah, operasyonun etkisi yeterli görülmezse Hizbullah'ın başka zaman karşılık vereceğini de dile getirdi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati de ülkenin güneyinde yaşanan gelişmelerin takip etmek bakanlarla toplantı yaptı. Yapılan açıklamada, Lübnan'ın öncelikli hedefinin İşgalci İsrail saldırılarının durdurulması olduğunun altı çizildi.

Lübnan'ın acil durum planının uygulanması için uluslararası örgütlerle iletişim halinde olduğuna yer verildi.

"Siyonist İsrail'e atılmış güçlü bir tokat"

Hamas da Hizbullah'ın misillemesinin 'Siyonist İsrail'e atılmış güçlü bir tokat' olduğunu söyledi. Tel Aviv'e "Filistin ile Lübnan halkına karşı işlediği suç ve terörün karşılıksız kalmayacağı" mesajının verildiğini ifade etti.

Lübnan'da yükselen gerilimden ABD'yi sorumlu tuttu. BM'den de, İşgalci İsrail ile Hizbullah'a gerilimi tırmandırıcı eylemlerden kaçınmaları çağrısı geldi.