Nablus şehidlerini uğurladı: Filistin halkı, intikam çağrıları yaptı

Siyonist işgal çetesinin bugün sabah Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenledikleri baskında şehid edilen iki kişinin cenaze törenine katılan Filistinliler, siyonist işgalcilerden intikam alınması çağrıları yaptı.

Nablus şehidlerini uğurladı: Filistin halkı, intikam çağrıları yaptı

Şehidleri uğurlamak için bir araya gelen yüzlerce Filistinli cenaze konvoyu eşliğinde Nablus şehrinin ortasındaki Şehidler Meydanı'na gelerek şehidler için cenaze namazı kıldı.

Törene katılan Filistinliler şehidlerin tabutlarını omuzlarında taşıyarak Eski Nablus'un sokaklarında dolaştırdı.

Halk, işgal güçlerine öfkelerini dile getirirken, siyonistlerin, Filistinlilerin evlatlarına yönelik cinayetlerinin intikamının alınması çağrıları yapan sloganlar attı. 

Daha sonra cenazeler şehrin Doğu Mezarlığı'na getirildi ve burada toprağa verildi. 

Siyonist işgal çetesinin bugün sabah Nablus'un Eski Şehir kısmına gerçekleştirdikleri baskın sebebiyle Filistinli direnişçilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve iki kişi şehid olurken üç kişi de yaralanmıştı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) askeri kanadı durumundaki Şehid Ebu Ali Mustafa Tugayları, bugün sabah Nablus'ta Şehid edilen Hamza Makbul ve Hayri Şahin için başsağlığı mesajı yayınladı.

Şehid edilen bu iki kişinin evvelki gün Nablus yakınındaki Gerasim Tepesi'nde gerçekleştirilen eylemin failleri olduğunu ve Şehid Savaşçı Tamir El-Kiylani Grubu mensuplarından olduklarını açıkladı.