Muttaki ve BM elçisi, Afganistan konulu Doha toplantısını görüştü

Dışişleri Bakan Vekili Amir Khan Muttaqi'nin BM Genel Sekreteri'nin Afganistan Özel Temsilcisi ile İslam Emirliği'nin son diplomatik ilerlemesini, Afganistan'la ilgili yaklaşan Doha toplantısını ve BM Özel Koordinatörü Feridun Sinirlioğlu'nun son raporunu görüşmek üzere bir araya geldiği açıklandı

Muttaki ve BM elçisi, Afganistan konulu Doha toplantısını görüştü

Açıklamaya göre, görüşmede Muttaki, İslam Emirliği'nin BM Güvenlik Konseyi'nin 2721 sayılı kararına ilişkin tutumunu ve İslam Emirliği ile Birleşmiş Milletler arasındaki yapıcı angajmanı yineledi.

UNAMA'dan yaklaşan Doha toplantısının gündemi ve bileşimi hakkında daha fazla açıklama istedi ve İslam Emirliği'nin açıklamalara dayanarak katılıma karar vereceğini söyledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Afganistan Özel Temsilcisi ve UNAMA Başkanı Roza Otunbayeva, yaklaşan Doha toplantısı hakkında bilgi verdi ve Afganistan İslam Emirliği’nin katılımı çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2721 sayılı kararında, İslam Emirliği'nin itiraz ettiği bir hareket olan Afganistan için yeni bir özel temsilci atanması çağrısında bulundu.

BM Doha'nın Afganistan konulu toplantısının önümüzdeki iki hafta içinde yapılması planlanıyor.

Bu arada başbakanlık ofisi, İslam Emirliği Siyasi Komisyonu'nun Cumartesi günü yapılacak Doha toplantısı hakkında ayrıntılı bir görüşme yaptığını duyurdu.